Gemma Badia, escollida alcaldessa de Gavà

Gemma Badia, escollida alcaldessa de Gavà

Imprimir

Gemma Badia ha estat escollida avui, 12 de juliol, alcaldessa de Gavà. Pren  el relleu de Raquel Sánchez, que ahir renunciava a l'Alcaldia i a l'acte de  regidora per convertir-se en ministra de Transports, Mobilitat i Agenda  Urbana.  

En les seves primeres paraules com a alcaldessa, Badia s'ha referit als seus  predecessors. Especialment a Raquel Sánchez, de qui ha afirmat que “ha  estat la impulsora de la nova etapa de Gavà, més social, més oberta i  més innovadora. Que ha projectat Gavà més enllà del seu territori cap  Espanya com a referent en moltes polítiques d’aquest consistori fruit  de la gestió i lideratge que ha tingut al capdavant de l’alcaldia”. La  nova alcaldessa ha tingut d’agraïment a la ja Ministra de Transports,  Mobilitat i Agenda Urbana pel suport i la confiança dipositada en la seva  persona.  

Per a Badia “és el moment de demanar, no de manar” i ha demanat “el  compromís col·lectiu del conjunt dels partits que conformen el  consistori per posar per damunt dels interessos individuals i de grup  les necessitats de la ciutat i de les seves famílies”. En aquest sentit ha  afirmat que “estic segura que trobaré en el conjunt de regidors i  regidores la visió global de municipi que ens permetrà enfortir-nos pel 

present i pel futur que haurem d’afrontar”. Així, ha anunciat que una de  les primeres accions com a alcaldessa serà obrir una ronda de trobades  amb els representants de tots els grups municipals. 

La nova alcaldessa també ha fet referència a la pandèmia sanitària que  encara estem patint “una situació que ha trasbalsat i ha canviat la visió  global i els reptes que fins ara eren prioritaris”.  

Badia ha expressat el seu compromís "de treballar en un únic sentit: la  defensa de l’ambició col·lectiva per fer de Gavà una ciutat plena  d’oportunitats on tothom trobi espai per desenvolupar el seu projecte  vital”. En el seu discurs ha expressat la seva voluntat d’impulsar un  compromís marcat per la solidesa dels objectius socials, mediambientals i  econòmics que són les bases del full de ruta per la defensa de la dignitat  social.  

Gemma Badia ha detallat tot un seguit de prioritats que es marca en  aquesta nova etapa com a alcaldessa de Gavà i que tenen com a principal  objectiu garantir “una ciutat encara més justa i sensible amb les  necessitats d’aquells que la conformen així com aquelles polítiques  que facin de Gavà un referent i un espai d’oportunitats de gènere i  feminista”.  

També tot allò que “estructura una ciutat sostenible que s’integra a  l’entorn natural, i que continua potenciant les oportunitats al marc de  les polítiques d’habitatge”. I finalment “els nostres barris, les nostres  escoles, les nostres entitats i col·lectius socials, el nostre comerç local,  els nostres emprenedors i emprenedores, els nostres serveis públics  de ciutat, la nostra gent gran, el nostre jovent i tots els projectes de  progrés que van ser refermats i referendats en les eleccions  municipals de fa només dos anys”. 

Per a Badia és vital treballar per “l’enfortiment de la sortida de la crisi  econòmica i social, i ens porti, fruit de l’entesa i el diàleg a compartir  objectius comuns”. 

En la seva investidura, Badia ha estat acompanyada de la Delegada del  Govern, Teresa Cunillera, les diputades socialistes al Congrés i al Parlament  de Catalunya, Sonia Guerra i Rocio Garcia, respectivament; alcaldes i  alcaldesses de Sant Boi, Lluïsa Moret, Castelldefels, Maria Miranda,  Esplugues, Pilar Díaz i Molins de Rei, Xavi Paz, així com d’un dels seus  predecessors, Joaquim Balsera i altres companys de l’agrupació local  socialista. També ha estat present el Primer Secretari de la Federació del  PSC del Baix Llobregat i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda. L’acte ha  comptat amb una àmplia representació del teixit associatiu de la ciutat. 

Biografia 

Nascuda a Barcelona el 1970. Viu a Gavà des del 1983. És soltera i mare  d'un fill. 

Diplomada en Ciències Empresarials, tècnica en Màrqueting i tècnica en  Gestió Empresarial per la UOC. Postgrau en Publicitat  per EAE Business School. Estudis en Ciències Químiques especialitat en  Materials a la UB. 

Professionalment vinculada a les àrees de màrqueting, gestió empresarial,  comunicació i xarxes socials, desenvolupant responsabilitats directives i de  consultoria en aquestes àrees. 

Des de les eleccions municipals de 2015, és regidora del PSC a l'Ajuntament  de Gavà. Fins a 2017, va ser regidora d'Igualtat, i de Barris i Activitats. Els  dos últims anys del mandat, va estar al capdavant de la Regidoria de  Manteniment i Qualitat dels Barris, Activitats i Disciplina. 

El juliol de 2019, va ser nomenada tinenta d'alcaldessa de l'Àmbit d'Espai  Públic, Seguretat i Convivència. També es va fer càrrec de la gestió de l'àrea  de Polítiques Feministes, depenent d'Alcaldia. 

En l'última remodelació del cartipàs municipal, decretada el juny passat, va  reforçar les seves atribucions al capdavant de l'Àmbit d'Espai Públic en  assumir les competències relatives a obres i inversions. 

Gemma Badia és membre de l'executiva local del PSC de Gavà des de l'any  2011. També forma part de l’executiva del PSC del Baix Llobregat com a  secretària de Polítiques Feministes. 

Fins a la seva incorporació a la Corporació Municipal, va estar molt  vinculada al món educatiu de la ciutat: des de l'AMPA, des del Consell 

Escolar com a representant dels pares i mares, i des de la Coordinadora  d'AMPA de l'Escola Pública de Gavà com a tresorera fins a l'any 2014.

Fuente: Ajuntament de Gavà