Nova estratègia en l'àmbit de la Formació Professional

Nova estratègia en Formació Professional

Imprimir

S’ha celebrat una nova sessió del Consell Assessor Territorial de Barcelona, en el que hi participen els alcaldes i els consells

comarcals de la demarcació. Després de fer seguiment de la situació epidemiològica de la Covid-19, en el Consell s’ha parlat de la nova estratègia del Govern per adequar la Formació Professional a Catalunya. Un tema que, segons el delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, “és prioritari per a l’Executiu, i a més genera inquietud en els ajuntaments pel que fa a l’adequació d’aquest ensenyament a les necessitats de la demanda i del territori”

A la sessió, el president executiu de l l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, Fabian Mohedano, ha explicat que precisament una de les funcions d’aquest nou organisme és “fer prospecció per poder realitzar una planificació basada en evidències, adequant-se millor a la demanda de les empreses i institucionalitzant tot un sistema que integri la participació de tots els sectors implicats”.

En aquest sentit, Mohedano ha explicat que el nou sistema de la FP, dirigit per una comissió rectora, farà un treball molt més transversal amb un “canvi de governança significatiu”, ja que integrà els departaments de la Generalitat, els agents socials, les organitzacions empresarials, l’administració local i el Consell de Cambres de Catalunya.

El president de l’Agència ha parlat també de l’impuls que es vol donar a la campanya d’acreditació de competències, que en un any pretén acreditar 20.000 persones. Aquesta campanya està  adreçada a aquelles persones que han demostrat les seves competències amb la seva experiència professional i que, mitjançant aquest procés, poden obtenir una certificació i fins i tot accedir a estudis d’FP.

Fuente: Govern de Catalunya