CNIS 2021 al millor projecte consolidat d’innovació

CNIS 2021 al millor projecte consolidat d’innovació

Imprimir

El Model d’Innovació de l’Ajuntament (MIA) aborda nous projectes estratègics a partir del treball de quatre Comitès de Direcció

transversals i una nova cultura interna que aposta per la innovació

El Model d’Innovació de l’Ajuntament (MIA) de Viladecans ha obtingut el premi CNIS al millor projecte consolidat d’innovació pública d’Espanya. La tinenta d’alcalde de Serveis Generals i d’Empreses i Innovació, Joana Sánchez, ha recollit el premi, lliurat avui a Madrid en el marc del Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics, davant d’altres dos finalistes: la Diputació de Sevilla (Plan Estratégico Provincial de Innovación y Territorio Inteligente) i la Tresoreria de la Seguretat Social (Projecte IMPORTASS, espai digital adaptat a dispositius mòbils).

El premi reconeix al MIA viladecanenc “el disseny i posada en marxa d’una estratègia global d'innovació a la institució, la incorporació de sistemes de gestió de la innovació, els plans de gestió del canvi, la innovació organitzativa, la captació de talent, el relleu generacional i la innovació social”.

La distinció valora el camí emprès per l’Ajuntament per abordar, a partir d’un nou model de treball intern, projectes estratègics com la naturalització de la ciutat, el canvi en la recollida dels residus, la pacificació d’entorns escolars o l’impuls de comunitats energètiques enfront de l’actual mercat elèctric.

El Model d’Innovació de l’Ajuntament (MIA) aposta per accelerar la qualitat de vida aplicant tant metodologies com vectors innovadors en la cultura organitzativa. MIA es construeix al voltant d’unes noves estructures de treball transversal, quatre Comitès de Direcció, que impulsen 24 projectes estratègics sobre espai públic, educació,  transformació digital i transició ecològica i econòmica. Aquesta nova cultura organitzativa busca agilitzar les accions, incloent una planificació adaptativa als imprevistos.

A més, l’experiència posa la llavor d’un canvi en la cultura innovadora de tota l’organització, que lideren treballadors i treballadores municipals que són ambaixadors del nou model, recolzats per noves eines de comunicació interna. L’any 2017 l’Ajuntament ja va guanyar el guardó al Projecte Europeu Innovador per l’impuls d’entorns personals d’aprenentatge en escoles de la ciutat.

El Congrés CNIS es desenvolupa des del 2011 amb el suport d'institucions claus per a la Innovació de les nostres administracions com la FNMT, el CCN-CERT, la FEMP i dels Ministeris d'Economia i Competitivitat – MINECO, i Indústria Energia i Turisme – MINETUR i d'Hisenda i Administracions Públiques - MINHAP i d'altres institucions que col·laboren des de l'inici.

Els premis CNIS, que ja han celebrat onze edicions, reconeixen i valoren el treball realitzat per moltes administracions i responsables públics; facilitar a altres administracions la identificació de projectes i la millor planificació d'actuacions futures; i crear una base de bones pràctiques com a referent a seguir. Uns premis que són ja tot un referent al sector i als quals, en aquesta edició, s'han presentat prop de 100 candidatures.

Fuente: Ajuntament de Viladecans