Beques de suport  a les escoles per avançar en la digitalització

Beques a les escoles per avançar en la digitalització

Imprimir

Tots els centres educatius públics i concertats que han presentat  projectes són beneficiàries de les beques TIE, per un

valor total de  168.000€ 

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Gavà ha aprovat l’atorgament de  la línia d’ajuts extraordinària dirigida als centres educatius d’infantil,  primària i secundària finançats amb fons públics. Es tracta de les beques  TIE (Tecnologia, Innovació i Espais d’Aprenentatge) que tenen l’objectiu de  promoure la digitalització i la millora educativa d’escoles i instituts. 

Els catorze centres que han presentat els seus projectes es beneficiaran  d’aquesta línia d’ajuts que puja a 168.000 euros. La partida neix del romanent  de les beques a l’entorn escolar del curs passat; un curs marcat per la  pandèmia que va propiciar una davallada de la demanda d’ajuts, especialment  dels adreçats a les activitats extraescolars i sortides curriculars.  

Tres línies de subvencions 

Les beques TIE estableixen tres línies d’ajut. Són les següents: 

L’aportació econòmica que s’atorga a cada centre varia en funció del nombre  total d’alumnat, i de la xifra dels alumnes amb necessitats específiques de  suport educatiu que escolaritza per tal de contribuir a la igualtat d’oportunitats,  i dels projectes presentats.  

Pel que fa a Escola Municipal d’Educació Especial Maria Felip , recordar  que les necessitats d’aquest centre en matèria de tecnologia i innovació  s’atenen directament a través dels pressupostos de l’Ajuntament com a  institució que en té la titularitat. 

Novetats a la convocatòria ordinària 

Les beques TIE s’afegeixen a les subvencions anuals dirigides als centres  educatius i les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA). 

Fins ara tenien dues convocatòries: algunes línies de les Beques a l’Entorn  Escolar i les beques d’entitats educatives. A partir d’aquest curs s’ha creat una  única convocatòria: les Beques de Millora Educativa amb un import de  100.000 euros. El termini s’obrirà a principis de 2022 amb les línies d’ajuts  següents: 

Beques per a les famílies 

A banda de les beques per als centres educatius i AFA, un curs més  l’Ajuntament de Gavà posa a disposició de les famílies les subvencions  per a la igualtat d’oportunitats a la infància en l’entorn escolar, dotades  amb un total de 170.000 euros i destinades per llibres de text (55.000€),  activitats extraescolars (55.000€), sortides escolars curriculars (40.000€) i  menjador de llars d’infants (20.000€) 

A aquestes línies s’afegeixen les subvencions d’activitats d’estiu i de suport  a la inclusió en casals d’estiu per un import global de 56.000 euros. La  convocatòria s’obrirà a la primavera de 2022 per: 

Fuente: Ajuntament de Gavà