Novetats del contracte programa de serveis socials 2022-2025

Novetats del contracte programa de serveis socials

Imprimir

L’acord marc, signat al desembre amb les entitats municipalistes, prioritza el reforç dels professionals, la lluita contra

el sensellarisme i altres serveis per fomentar l’autonomia personal com la teleassistència avançada

El Consell Assessor Territorial de Barcelona ha celebrat una nova sessió amb la participació dels ajuntaments i els consells comarcals per fer seguiment de la Covid 19 i per tractar del nou contracte programa de serveis socials 2022-2025. Una eina de gestió compartida que, segons el delegat Govern a Barcelona, Toni Morral, representa “el marc de cooperació entre la Generalitat i els governs locals per activar els programes socials en els municipis, aquesta vegada, amb un increment molt important del pressupost”

En concret, la secretària general del Departament de Drets Social, Maria Dolors Rusinés, ha especificat que el nou contracte programa suma 1.400 M € de pressupost, enfront els 925 M € del contracte programa anterior. Rusinés ha afegit que “es tracta d’una eina bàsica per millorar l’atenció a les persones, de forma més individualitzada i des de la proximitat amb el món local, amb col·laboració institucional i optimitzant els recursos”

L’acord marc per establir el contracte del període 2022-2025 es va acordar el mes de desembre amb les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya) i ara es treballa ja amb els governs locals per definir els serveis concrets que s’hi inclouran.

Maria Dolors Rusinés ha destacat que el contracte programa prioritza el reforç als equips de professionals, amb la inclusió progressiva de la figura del tècnic de suport. També dona prioritat a serveis per promocionar l’autonomia personal, com la teleassistència avançada, i posa especial èmfasi en la lluita contra el sensellarisme. A més, el nou contracte programa potenciarà altres serveis en l’àmbit de l’envelliment actiu o la intervenció socioeducativa per a infants i adolescents en situació de risc.

El Consell Assessor Territorial també ha fet seguiment de la situació de la Covid-19. Els responsables de Salut han apuntat que, malgrat l’important descens de casos, encara hi ha més ingressos hospitalaris que a la cinquena onada. També han alertat que en aquests moments ha baixat molt la vacunació i han demanat la col·laboració dels ajuntaments per transmetre a la ciutadania la importància de administrar-se la dosi de reforç.

Fuente: Govern de Catalunya