Conveni per donar suport a la formació i la inserció laboral

Conveni per donar suport a la formació i la inserció laboral

Imprimir

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, Aigües de Barcelona i Creu Roja Catalunya signen un

conveni per donar suport a la formació i la inserció laboral d'una cinquantena de persones

L'Ajuntament de Sant Joan Despí, Aigües de Barcelona i Creu Roja Catalunya han signat un conveni per posar en marxa el programa ONA, una iniciativa social que ajudarà en la formació i la inserció laboral d'una cinquantena de persones de la ciutat en situació de vulnerabilitat. Les persones beneficiàries rebran suport, assessorament i acompanyament durant els propers dos anys. L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, el conseller delegat d'Aigües de Barcelona, Felipe Campos, i el president de Creu Roja Catalunya, Josep Quitet, van signar el conveni a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ahir dilluns 13 de juny.

El programa ONA millorarà l'ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat potenciant les seves competències personals i laborals perquè puguin accedir a una feina de qualitat. La cinquantena de persones seleccionades a través d'un treball previ dels equips de Serveis Socials i del servei de Promodespí, rebran formació integral i acompanyament. Les persones participants són beneficiàries de la Tarifa Social de l’aigua.

Aquesta iniciativa social es va començar a desenvolupar en una primera fase a Barcelona i posteriorment en altres ciutats de l'entorn metropolità com l'Hospitalet, Cornellà de Llobregat o Santa Coloma de Gramenet. Un primer balanç sobre el desenvolupament del programa en aquestes ciutats assenyala que el 55% de les persones que l'han finalitzat ha aconseguit un contracte laboral de qualitat.

Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí