Comencen les obres del nou Centre d'Informació i Recursos per a Dones

Comencen les obres del nou Centre Recursos per a Dones

Imprimir

El Centre Cívic de Les Planes acollirà a partir de la propera primavera el nou Centre d'Informació i Recursos per a

Dones (CIRD) de Sant Joan Despí, el nou espai de referència per a les dones de la ciutat. Fruit del compromís municipal de desenvolupar les polítiques d'igualtat, el nou centre acollirà els serveis que fins ara s'ofereixen al SIAD -ubicat a l'Àrea de Serveis a la Persona- aglutinant en un mateix espai tots els programes i recursos del Departament d'Igualtat i Polítiques LGTBI. La reforma ha estat obra de l'arquitecta santjoanenca Maite Ruf.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ja ha iniciat les obres de reforma parcial del Centre Cívic Les Planes perquè pugui acollir el futur Centre d'Informació i Recursos per a Dones. Aquest dimarts 24 de gener, durant una visita a les obres, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha explicat que el CIRD serà "el nou espai de referència per a les dones de la ciutat i de les polítiques locals d'igualtat".

El CIRD ocuparà al voltant de 200 metres quadrats ubicats a la planta baixa del Centre Cívic Les Planes, aprofitant espais en desús. La reforma preveu un espai de recepció i espera, una sala d'atenció immediata, tres sales d'atenció individualitzada i una sala polivalent divisible en dos espais. El projecte preveu la separació dels espais a nivell acústic i visual tot garantint la llum natural, per la qual cosa es proposen unes divisions amb vidre i fusta.

El centre tindrà una entrada independent a la resta de l'equipament, al costat de la zona de jocs infantils de la plaça. Per últim, l'actuació s'aprofitarà per reformar també el moble-recepció ubicat al vestíbul d'accés al Centre Cívic Les Planes. 

Espai de referència de les polítiques d'igualtat

El nou de Centre d'Informació i Recursos de Dones acollirà els serveis que actualment es donen al SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones), que ofereix servei de psicologia, jurídic, de psicologia infantojuvenil a més a més de la tècnica de referència d'atenció psicosocial. Quan es posi en marxa, serveis com els tallers de dones o els tallers de creixement i autoestima que ara es fan en diversos equipaments de la ciutat, s'aplegaran en aquest espai.