COMUNICAT DE MOVEM EN COMÚ PODEM CASTELLDEFELS

COMUNICAT DE MOVEM EN COMÚ PODEM CASTELLDEFELS

Imprimir

El passat divendres dia 27 de gener de 2023, un dia després del ple municipal, l’alcaldessa de Castelldefels, María Miranda, va cessar de les seves funcions al fins ara

regidor d’esports i de la Gent Gran, Nico Cerpa (PSC). En el decret signat per l’alcaldessa no s’expliquen els motius del cessament i tampoc s’ha fet cap declaració pública de l’alcaldessa ni de cap membre del Govern dirigida als veïns i veïnes de la ciutat.

Des de Movem En Comú Podem expressem la nostra preocupació per l’actual desgavell organitzatiu del Govern municipal de Castelldefels format per PSC i ERC. El cessament d’aquest regidor és l’últim capítol d’una llarga sèrie de fets que demostren el mal funcionament del Govern municipal. Un mal funcionament que s’està estenent, i això és el més preocupant, a la mateixa organització interna de l’Ajuntament i als serveis que es presten als nostres veïns i veïnes.

En els últims mesos aquest Govern ha cessat al gerent municipal. El mateix Govern ha estat incapaç de substituir amb garanties i de manera definitiva a l’anterior secretària municipal i ara també sense interventor. El procés de contractació del cap dels serveis territorials s’ha fet incomplint la legalitat,  sense una oferta pública, oberta i transparent. Durant aquest període el cap de personal de l’ajuntament ha abandonat la seva responsabilitat; com ho han fet un elevat nombre de tècnics municipals i davant d’aquest desgavell organitzatiu, en molts departaments del mateix ajuntament el desconcert és total entre el personal.

La manca de lideratge polític i la feblesa de l’actual Govern, que està en minoria en el Ple, s’agreuja ara amb una crisi interna que el deixa més feble que mai. Estem davant d’un Govern que, en l’últim ple municipal celebrat la passada setmana, ha estat incapaç de presentar un pressupost municipal per l’any 2023, havent-hi prorrogat el de 2022, que està desfasat i no servirà per afrontar l’augment de la despesa davant el context actual d’inflació i pujada de preus.

Per tots aquests motius, des de la nostra formació política demanem a l’actual alcaldessa, la socialista María Miranda, i als seus socis d’ERC que reflexionin sobre els efectes de la seva pèssima gestió al capdavant d’aquest Govern municipal. Que treballin més i millor des de les seves responsabilitats. I que recuperin el més abans possible l’objectiu prioritari que ha de tenir qualsevol Govern més enllà dels seus interessos partidistes: vetllar pel bé comú i garantir el bon funcionament dels serveis municipals que es mereixen els veïns i veïnes de Castelldefels.