L’Ajuntament inverteix 2,8 milions d’euros en la segona fase de la remodelació de la Rambla Modolell

L’Ajuntament inverteix 2,8 milions d’euros en la remodelació de la Rambla Modolell

Imprimir

L’Ajuntament de Viladecans ha iniciat aquesta setmana les obres de la segona fase de la remodelació de la Rambla Modolell. El projecte afecta gairebé 8.400 metres quadrats de l’històric carrer i doblarà l’espai per vianants en el tram entre els carrers de Santa Teresa i de la Mare de Déu de Sales. Les obres es desenvoluparan fins a la primavera del 2026, amb una inversió de gairebé 2,8 milions d'euros.

El model de carrer en plataforma única implantat en la resta de la Rambla tindrà continuïtat en aquest segon tram. Ocuparà l'amplada de tot el carrer i només poden accedir els vehicles de veïns, activitats comercials i serveis de pas. A la zona pública se sumarà el pati de l'antiga escola Àngela Roca, conformant un espai ampli, perfecte per a esdeveniments populars.

La Rambla serà més accessible i social, i també més verda, amb nous arbres i grans parterres. Com en l'anterior fase, es milloren els carrers adjacents de Sant Sebastià, Sant Antoni i Sant Ramon. Així, s’hi guanyarà espai per al passeig i s’estendrà al carrer l’activitat de l'Ateneu d'Entitats Pablo Picasso.

Des del mes de gener s’estan duent a terme les obres que transformaran l’edifici de l'antiga escola Àngela Roca I, construït en 1958 per acollir a la primera escola pública del municipi, en la nova seu de l'Escola Oficial d’Idiomes (EOI) de Viladecans. Les obres tenen una durada estimada de deu mesos i se centren en la rehabilitació energètica i accessibilitat en l'antic edifici, per a adaptar els espais a les noves necessitats funcionals.

El projecte, amb un cost de 2.225.320,45 €, compta amb la subvenció d’1,5 milions d'euros del Programa per a l'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (PIREP), finançat amb fons europeus Next Generation. L’objectiu del programa europeu és potenciar la regeneració d'edificis ja construïts per a l'impuls dels equipaments públics, en línia amb els objectius de l'Agenda Urbana Espanyola 2030 per a un desenvolupament sostenible de les ciutats.

Un històric passeig renovat

La primera fase de la renovació de la nova rambla Modolell va inaugurar-se amb una jornada festiva el dissabte, 14 de desembre de 2024. L’alcaldessa Olga Morales va presidir l'acte en què es va presentar a la ciutadania el nou aspecte de l’històric passeig viladecanenc. Olga Morales va subratllar la importància de què la rambla sigui ara “una plataforma única sense cap barrera arquitectònica. Abans era una rambla estreta amb circulació de cotxes, i ara ha quedat molt pacificada, amb espais de vegetació. Està més viva, més verda i més amable per gaudir-la entre tots”.

Els contenidors de residus i les zones de càrrega i descàrrega i d'estacionament regulat (zona blava) s’han traslladat de manera majoritària a carrers adjacents, i també s’ha renovat l'àrea de jocs infantils i potenciat el verd amb parterres per a plantes, mantenint l'arbrat actual. A més, sota els arbres s'han creat nous espais de descans com a refugi climàtic. A més, amb la reforma, la rambla Modolell ha recuperat la seva centralitat connectant-la amb el Barri Antic, ja que els carrers adjacents (carrers de les Sitges i de l'Antiga Riera i els passatges del Doctor Ros i de l'accés a la Torre del Baró) també tenen ara el mateix aspecte i ordenament preferencial per a vianants. La connexió arriba, d’aquesta manera, al carrer d’Àngel Guimerà i la plaça de la Vila, ampliant de forma notable la superilla de vianants del Barri Antic.