La 9a edició de l’IND+I se centrarà en repensar la geoestratègia industrial i tecnològica

La 9a edició de l’IND+I se centrarà en repensar la geoestratègia industrial i tecnològica

Imprimir

Més de 200 representants de la indústria, les administracions públiques i la universitat es tornaran a trobar la setmana vinent, en concret el dijous 8 de maig a Viladecans, ciutat que presideix la Red Innpulso, per repensar la indústria i la tecnologia sota el lema “Geoestratègia industrial i tecnològica: Adaptar-se per liderar el futur”. Serà a la jornada IND+I (Indústria més Innovació), en la seva novena edició, dedicada en aquesta ocasió a entendre els grans reptes globals que

redefineixen la indústria; detectar noves oportunitats per innovar i ser més competitius; compartir experiències i coneixement amb els principals líders i agents del sector, i iniciar connexions estratègiques i projectes futurs.

En el 9è IND+I Day s’explorarà com la geoestratègia industrial i tecnològica pot marcar la diferència, i com la indústria pot avançar si sap anticipar-se. La geopolítica, la tecnologia i la reindustrialització estan transformant les cadenes de valor i els mercats internacionals. Per això, durant l’IND+I Day 2025 s’analitzarà com les empreses poden avançar-se a aquests canvis, aprofitant les noves dinàmiques per ser més resilients i competitives. Durant la jornada, experts de referència  ajudaran a comprendre les tendències clau i a explorar estratègies per enfortir la sobirania tecnològica i la innovació en sectors estratègics.

Podeu consultar el programa de l'IND+I 2025 i reservar la vostra plaça a: https://indi.cat

L'IND+I comptarà, en el seu apartat “IND+I Global”, amb Marcos Urarte, president del Grupo Pharos, i Candace Johson, cofundadora de SES i arquitecta de SES Global. En l’apartat “Diàlegs IND+I sobre indústria i geoestratègia: cadenes de valor i geoestratègia”, hi participaran Juan Parés, president de l’Observatori del Sector Tèxtil, i Carmen Vela, presidenta del Fòrum d’Empreses Innovadores, i s’hi encarregarà de moderar l’empresari tecnològic Pedro Mier.

Respecte a l’apartat de la jornada dedicat a la ciència, “IND+I Science”, s’hi tornarà a comptar amb la presència del professor d’ESADE Xavier Ferràs, que farà un repàs a les novetats universals de l’any pel que fa a la innovació. Després de la seva ponència, serà el torn de les “IND+I Talks”, que aquest any estaran dedicades a l’emprenedoria i el deep tech. Hi intervindran Carla Gomez, CEO de theKer, Mireia Riera, directora comercial de Keybotic, i Eva Martín, responsable d’Innovació i Producte a Quilimanjaro Quantum Tech. La moderació de la xerrada serà a càrrec de Luís Badrinas, vicepresident del Barcelona & Madrid Health Hub.

La jornada acabarà amb la tribuna jove, en què es parlarà dels propers passos de l’IND+I 2026 amb la moderació de la presentadora de l’edició de l’IND+I d’enguany, Helena Díez, i la taula rodona “Reindustrialització i noves oportunitats a Europa”, moderada per una persona representant de l’empresa Roca i amb la participació de Jordi Garcia Brustenga,director general de Estratègia Industrial y de la Pime del Ministeri d’Indústria i una veu clau en el disseny de la nova política industrial en els àmbits estatal i europeu, i Andrea Renda,director de Recerca al CEPS (Centre for European Policy Studies), referent europeu en polítiques públiques d’innovació i competitivitat industrial.

La representació institucional de la jornada la formaran l’alcaldessa de Viladecans, Olga Morales, Jaume Baró, d’ACCIÓ, Ana Maria Martínez Martínez, de la Diputació de Barcelona, Jordi Valls, de l’Àrea Metropolitana de Barceloba (AMB) i Felipe Campos, d’AGBAR. Tots ells donaran la benvinguda a les persones assistents.

IND+I Day: nou anys d'excel·lència

Des de la primera edició, el 2016, l'IND+I sempre ha intentat anar un pas endavant, seguint les tendències. La primera edició, el 2016, es va centrar en la biogenètica, la vida artificial, l'Internet de les Coses i la impressió 3D. Guillermo Dorronsoro, professor a Deusto, va parlar de la necessitat d'infraestructures de coneixement per retenir la indústria al país. L'any 2017 va visitar l'IND+I Day l'economista Mariana Mazzucato, que va presentar el seu estudi sobre la innovació orientada a missions. Per a Mazzucato la innovació és també responsabilitat de les administracions.

Des del 2018, les temàtiques anuals de l'IND+I se centren en l'abordatge dels reptes compartits. Així doncs, la tercera edició va posar l'atenció a la ciberseguretat, el blockchain i l'edificació sostenible. La quarta edició va abordar com els territoris innovadors poden construir oportunitats per a la indústria amb un creixement sostenible. El 2020 s’hi van realitzar dos seminaris web, "Dissenyar el demà" i "Els pilars per a un futur més pròsper i sostenible", la primera publicació enfocada a incidir en la concepció de les polítiques públiques d'Espanya, realitzada conjuntament amb el Fòrum d'Empreses Innovadores (FEI).

El 2021 s’hi va debatre la sobirania tecnològica i s’hi van buscar solucions concretes per orientar l'emprenedoria i la innovació cap a les grans missions de la societat en la resiliència. S’hi va obtenir informació de primera mà sobre els fons per a la recuperació d'Europa Next Generation de la mà del llavors secretari general d'Indústria, Raül Blanco. El 2022 s’hi va parlar del paper de les empreses en la construcció de camins cap a la competitivitat industrial sostenible.

El 2023, la jornada es va centrar principalment en la necessitat de garantir la ciberseguretat o seguretat digital en àrees crítiques com la geoestratègia, el tractament de dades, la transició energètica, la salut pública i les cadenes de subministrament.

L’any 2024, els participants en l’IND+I van discutir sobre les tendències i les innovacions industrials, i la jornada es va dedicar principalment a la indústria regenerativa: aquella que busca contribuir positivament en l'economia i el seu entorn promovent la restauració i la regeneració dels recursos naturals i de la societat.