Modificacions en el Cartipàs de l’Ajuntament de Gavà

Modificacions en el Cartipàs de l’Ajuntament de Gavà

Imprimir

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha signat el Decret que modifica les  delegacions de l’Alcaldia i, conseqüentment, el Cartipàs Municipal. La  reorganització del Govern municipal, que coincideix amb l’equador del mandat,  té l’objectiu d’afrontar d’una manera més eficient els objectius del Pla 

d’Innovació i Reactivació i Econòmica. També donar un impuls al Programa  d’Inversions d’Obres Municipal (PIOM) 2021-2023. 

L’elevat volum d’inversió, la complexitat tècnica i la necessitat d’abordar amb  celeritat els projectes derivats del PIOM han motivat la redistribució de les  competències que fins ara es distribuïen en dos àmbits diferenciats: l’Àmbit de  Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica, i l’Àmbit d’Espai Públic, Seguretat  Ciutadana i Convivència. 

Les competències relatives a obres i inversions passen a l’Àmbit d’Espai  Públic, Seguretat Ciutadana i Convivència, presidit per la tercera tinenta  d’alcaldessa Gemma Badia. El nou cartipàs estableix que assumirà la direcció,  coordinació, inspecció i impuls de l’activitat municipal i serveis en les matèries  següents: 

Territori, Medi ambient i Transició ecològica. 

Amb aquesta reassignació, les competències que recauen en l’Àmbit de  Territori, Medi Ambient i Transició Ecològica, presidit per la segona tinenta  d’alcaldessa Rosa M. Fernández són: 

Adscripció de l’Oficina ODS-Innova a Alcaldia 

El nou Cartipàs Municipal adscriu a l’Alcaldia l’Oficina ODS Innova atenent el  caràcter estratègic de les accions d’aquest departament., Funcionalment,  continuarà vinculada a l’Àmbit d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la  Ciutat, presidit pel primer tinent d’alcaldessa, Jordi Tort.  

L’Oficina de Desenvolupament Sostenible, Innovació i Internacional, ODS Innova,  coordina els projectes municipals que s’emmarquen en els Objectius de  Desenvolupament Sostenible, uns projectes estratègics, transversals i dependents  que, a mitjà i llarg termini, situaran Gavà al capdavant de les polítiques de  sostenibilitat, innovació i internacionalització. També tindrà un paper rellevant en  la implementació de les accions derivades del Pla d’Innovació i Reactivació  Econòmica i en la definició del Pla d’acció de l’Agenda Urbana de Gavà.  

Altres de les seves funcions són les de liderar i impulsar projectes ja consolidats a  la ciutat i altres de recent creació que posen el focus en la innovació i l’economia  circular: 

possibilitats de finançament per al desplegament de projectes d'economia  circular a nivell urbà. A més de l’Ajuntament de Gavà, en qui recau la  secretària tècnica, també integren el Hub altres vuit municipis de l'Estat  espanyol: Gijón, Las Rozas, Riba-roja de Túria, San Fernando, Sant  Cugat, Sestao, Sevilla i Valladolid. També en forment part les entitats  publicoprivades Aigües de Barcelona i CETAQUA, i els organismes privats  TECH Friendly, Vodafone, Iberdrola, Celsa Group, Roca Group i EDP. 

 Fuente; Ajuntament de Gavà