Viladecans guanya la primera ViladeHack Tourism

Happy Green guanya la primera ViladeHack Tourism

Imprimir

L’equip Happy Green ha estat el guanyador de la primera ViladeHack Tourism amb la seva proposta d’una solució

innovadora per redirigir els clients de Viladecans The Style Outlets cap a la ciutat, i viceversa, amb l’objectiu de fomentar el comerç i el turisme en el municipi. El grup de joves hackers van planificar una aplicació que permet interrelacionar els comerços del centre comercial amb els de la resta de la ciutat, oferint aventatges als clients, com descomptes i promocions. Aquesta primera hackathon per trobar iniciatives noves a l’hora de fer front als reptes del turisme sostenible va tenir lloc entre el dissabte 25 i el diumenge 27 de març a les instal·lacions de Viladecans Innovació Empresarial (VIE), situades a l’edifici Cúbic.

Durant 50 hores, els 28 participants de diferents perfils –màrqueting, negoci, turisme, científics de dades, desenvolupadors de software i de hardware– van treballar una solució per als sis reptes que es van proposar des de l’organització sobre turisme sostenible. Les persones que hi van participar tenien diferents perfils professionals i amb el suport de professionals que van actuar com a mentors van haver de treballar en equips formats per cinc persones per trobar solucions relacionades amb la vida activa i saludable, els espais naturals i de biodiversitat, el comerç i la gastronomia, la cultura i el patrimoni, el foment de la innovació i la transició energètica i el turisme sostenible.

Cada membre del grup guanyador ha rebut com a premi unes ulleres de realitat virtual Oculus Quest 2 i un kit IoT Arduino Mega, així com la possibilitat de preaccelerar el projecte a la VIE amb accés gratuït a espais de treball, laboratori de prototipatge i serveis d’acompanyament i mentoria especialitzada valorada en 4.800 euros.

L’analítica de dades, amb premi d’Aigües de Barcelona

La nova hackathon del municipi ha tingut un element diferenciador respecte a altres, i és que s’ha afegit una datathon –marató de dades– patrocinada per Aigües de Barcelona consistent en analitzar lectures de comptadors d’aigua d’empreses per estudiar l’impacte de la pandèmia (800.000 dades). L’equip Los del Mechero es va emportar el premi consistent en 2.000 euros en serveis de consultoria de comunicació.

Més informació: https://www.viladecans.cat/es/viladehack-tourism

 Fuente: Ajuntament de Viladecans