"La gastronomia catalana és una de les millors targetes...

"La gastronomia catalana és una de les millors targetes...

Imprimir

Agraeix al sector de la restauració “l’esforç i la capacitat de resiliència” durant la pandèmia als Premis Nacionals de

Gastronomia 2021

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha agraït aquesta tarda “l’esforç i la capacitat de resiliència” mostrada pel sector de l’hostaleria durant la pandèmia de la Covid-19. “Ho heu passat molt malament malgrat tot l’esforç que hem fet des del Govern per acompanyar-vos”, ha afirmat durant l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Gastronomia 2021, tot recordant que cap altre territori ha mobilitzat tants recursos destinats a aquest sector. Tal i com ha explicat el president de la Generalitat, “sabem que en molts casos no ha estat suficient” perquè “res pot compensar una cadira buida, un taula de menys i una persiana abaixada”. De totes maneres, ha afegit que “des del govern estarem al vostre costat i us acompanyarem en la nova etapa de reactivació”.

El cap de l’Executiu ha aprofitat la seva intervenció per posar en valor el “potencial” de la gastronomia catalana que, segons ha afirmat, és una de les “millor targetes de presentació de la nostra cultura, del nostre país, de la nostra mediterraneïtat”. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha reivindicat el seu paper “com un actiu social, econòmic i cultural de primer ordre”. En paraules del president Aragonès, “som un país petit, però estem obligats a pensar en gran i la gastronomia és un dels pocs sectors on s’ha començat a pensar en gran” i, per aquest motiu, “Catalunya és un referent gastronòmic”.

En l’edició d’aquest any dels Premis Nacionals de Gastronomia s’ha guardonat el xef del restaurant Alkimia de Barcelona, Jordi Vilà, amb el Premi Nacional de Gastronomia; el xef del restaurant Quatre Molins de Cornudella al Priorat, Rafel Muria, amb el Premi Revelació; a Javier Oliveira del restaurant Via Veneto, amb el Premi Cap de sala; i l’Assocome, l’associació d’empreses majoristes Mercabarna amb el Premi Especial de l’Acadèmia. A l’acte també hi ha assistit la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà.

Fuente: Govern de Catalunya