Medalla d’honor de la ciutat al sector sanitari públic

Medalla d’honor de la ciutat al sector sanitari públic

Imprimir

L’Hospital de Viladecans i els centres d’assistència primària locals, així com els màxims responsables del ministeri i la

conselleria, Salvador Illa i Alba Vergés, rebran els guardons durant la Festa Major d’Hivern

La Unión Deportiva Viladecans, que ha fet cent anys, rebrà la medalla d’honor i el campió de ciclisme adaptat Sergio Garrote serà anomenat fill predilecte de la ciutat

El Ple de l'Ajuntament de Viladecans va aprovar ahir concedir les medalles d'honor de la ciutat al sector sanitari públic per la tasca duta a terme en la lluita contra la pandèmia, i a dos grans exemples de valor esportiu: la Unión Deportiva Viladecans i el campió olímpic de ciclisme adaptat Sergio Garrote, que rebrà el títol de fill predilecte. Les medalles destinades al sector sanitari es concretaran en l'Hospital de Viladecans, els centres d'atenció primària, l'exministre de Sanitat Salvador Illa i l'exconsellera de Salut Alba Vergés. La proposta de l'equip de govern va ser aprovada amb els vots de PSC (13), Comuns (1), ERC (5) i Podem (2) i l'abstenció de Ciutadans (4). Els reconeixements es lliuraran durant la Festa Major d'Hivern, el 20 de gener.

La concessió de les màximes distincions de la ciutat de Viladecans es realitza cada dos anys coincidint amb la Festa Major d'Hivern (Sant Sebastià, el 20 de gener). Es tracta d'una decisió que aprova el Ple Municipal, a proposta de l'equip de govern. Enguany, la instructora de l'informe va ser Joana Sánchez, tinenta d'alcalde d'Alcaldia, Serveis Generals i d'Empreses i Innovació.

L'informe de l'equip de govern argumenta que la concessió de la medalla d'honor concedida als centres sanitaris públics de la ciutat (l'Hospital de Viladecans i els Centres d'Assistència Primària de la ciutat: Mas Font, Maria Bernades i Montbaig), és en reconeixement del treball extraordinari realitzat, així com a la capacitat de patiment i superació demostrada durant la pandèmia de la COVID-19. L'exministre Salvador Illa i l'exconsellera Alba Vergés rebran la condecoració en reconeixement de la seva tasca durant els pitjors moments de la pandèmia. Van haver de prendre decisions dures, que van afectar extraordinàriament la vida de la ciutadania. La seva feina, al davant de tot el dispositiu sanitari de lluita contra la COVID-19, va contribuir a salvar vides humanes.

El mateix document assenyala que l'entitat UD Viladecans rebrà la Medalla d'Honor de la Ciutat de Viladecans, en reconeixement de la seva tasca com a entitat activa i que treballa per teixir una societat col·laboradora i solidària. El món de l'esport aporta moltes d'aquestes entitats, que són punt de trobada dels veïns i veïnes, i famílies. La UD Viladecans ha fet cent anys, i representa perfectament aquest ric món associatiu local.

El títol de fill predilecte de la Ciutat de Viladecans per a Sergio Garrote és en reconeixement de la seva lluita per l'excel·lència partint de la dificultat. Sergio Garrote porta amb satisfacció en nom de Viladecans pel món. Identificar-se amb el seu esforç i els seus èxits és un orgull per a la ciutat. Garrote forma part de la Selecció Espanyola de Ciclisme Adaptat on representa a Espanya en diferents competicions nacionals i internacionals, aconseguint grans resultats. Ha estat or olímpic i bronze als Jocs de Tòquio, campió i sots campió del Món a Contrarellotge i Ruta a 2019 i 2021, Triple Campió d'Espanya els darrers sis anys de forma consecutiva, i, en l'actualitat és el número 1 del rànquing mundial en la seva disciplina de la Unió Ciclista Internacional.

Fuente: Ajuntament de Viladecans