Gavà promou la salut mental amb una jornada d’activitats

Gavà promou la salut mental amb una jornada d’activitats

Imprimir

Gavà, posant èmfasi en la importància de cuidar la salut mental, organitza el pròxim dissabte 22 d’octubre la jornada «Gavà per la Salut Mental». L’objectiu és donar a conèixer i sensibilitzar sobre la importància d’adquirir hàbits saludables, així com explicar i difondre el pla d’actuació de Salut Mental i la Taula de Salut Mental de Gavà. Tot això amb activitats pensades per a tots els públics, de 10.30 a 13.30 h al parc de la Torre Lluc. 

La trobada unirà entitats i serveis que treballen per la salut mental junt amb entitats culturals, juvenils, de lleure i escoles que oferiran activitats de sensibilització, actuacions i tallers. A més d’un espai infantil amb jocs gegants i tallers, hi haurà l’espai de la calma, amb un taller de meditació (11 h), Tai Txi (11.45 h) i ioga (12.30 h). Durant tota la jornada també hi ha programades diferents activitats, com una marxa nòrdica (10.30 h), actuacions artístiques (11 h i 13 h), un taller de grafiti (11 h), un taller esportiu (12 h) i un conta contes (12 h).  

Acompanyada per la directora del Centre de salut mental per a adults de Gavà, Marta Corominas, i la regidora de Salut Comunitària, Alba Riba, l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha destacat la importància d’impulsar aquest tipus d’activitats que posin en relleu la salut mental: «Ens preocupem molt d’anar al gimnàs i potser ens preocupem menys de tenir una salut mental ben estructurada que després revertirà en una bona salut física. Aquesta jornada s’emmarca en la feina que fem des de l’Ajuntament, on coordinem una Taula de Salut Mental a Gavà, que ens permet detectar necessitats a la ciutat i marcar-nos objectius en aquest àmbit». 

La Taula de Salut Mental de Gavà 

L’Ajuntament de Gavà impulsa des de l’any 2019 la Taula de Salut Mental, amb la finalitat de crear un espai de reflexió, anàlisi i treball conjunt dels diferents àmbits i serveis relacionats amb la salut mental de la ciutat. 

Primer de tot, la Taula va realitzar una diagnosi de la situació de la salut mental a Gavà amb la intenció de detectar les necessitats cobertes i no cobertes per tal de plantejar accions de millora a realitzar en els pròxims anys.  

Posteriorment a partir d’aquest anàlisi s’ha desenvolupat un Pla d’actuació local en l’àmbit de la Salut Mental de Gavà com a instrument per definir i guiar les línies principals d’actuació. Aquestes són: la promoció, prevenció i atenció en salut mental; l’atenció, tractament i inclusió de les persones amb problemes de salut mental i addiccions i, la coordinació i generació de xarxa a nivell de serveis, professionals i recursos comunitaris.