Gavà se suma a la campanya 'Recicla vidre per elles'

Gavà se suma a la campanya 'Recicla vidre per elles'

Imprimir
La iniciativa fomenta el reciclatge d'envasos de vidre i la prevenció del càncer de mama.
L'Ajuntament de Gavà s’ha sumat a la campanya solidària 'Recicla vidrio por ellas', impulsada per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya. Coincidint amb el Dia Internacional del Càncer de Mama, s’han instal·lat dos contenidors roses al passeig Maragall. L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia ha explicat que “la iniciativa té l’objectiu mobilitzar la ciutadania gavanenca a reciclar envasos de vidre per tenir cura del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama”.
 
Així mateix, Badia ha parlat de la importància de la prevenció: “en un dia com avui cal conscienciar de la importància de cuidar-nos. És important que les dones s’explorin i poder detectar la malaltia a temps. Cal tenir en compte que, el càncer de mama té un alt percentatge de superació”.
 
Els iglús romandran instal·lats a la ciutat les pròximes setmanes. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació per a la Fundació Sandra Ibarra, que impulsa i finança campanyes i projectes de recerca, sensibilització i prevenció del càncer.
De la seva banda, Víctor Luna, tècnic de gerència d’Ecovidrio a Catalunya ha parlat de la “importància d’impulsar aquesta consciència ciutadana sobre la necessitat de treballar cada dia contra l’emergència climàtica i també contra el càncer, en aquest cas de mama”.
 
En aquesta ocasió, la il·lustradora Sara Herranz s’ha sumat a la iniciativa amb el manifest “Prometo cuidar-me” per conscienciar la ciutadania de la importància de tenir cura del medi ambient i de l’auto exploració per a la prevenció d’aquest tipus de càncer.
Per la seva banda, Ágatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial amb el lema de la Fundació Sandra Ibarra, “Plens de Vida”'. El miniglú es pot adquirir a través del web Miniglú.es. Els beneficis de la venda seran destinats a la fundació per contribuir a la prevenció i investigació del càncer.
 
Aquest és el vuitè any consecutiu que Ecovidrio posa en marxa aquesta iniciativa. Gavà se suma als més de 170 municipis espanyols, incloent-hi 16 catalans que han instal·lat contenidors o iglús roses. Luna ha manifestat que “aquesta xifra duplica la d’edicions anteriors. És per això que esperem superar els 6.000€ que es van recaptar l’any passat”.
 
Segons les últimes dades relatives a 2021, la ciutadania de Gavà va reciclar un total de 924 tones d'envasos de vidre, fet que suposa que cada habitant va reciclar 19,7 quilos de mitjana.
 
La commemoració del Dia Internacional del Càncer de Mama també es traslladarà a una figura emblemàtica de Gavà, l’Ésser del Mil·lenni, que aquest vespre i nit s’il·luminarà de rosa.