L’Associació Viladecans contra el Càncer lliura 25.000 euros a l’IDIBELL

L’Associació Viladecans contra el Càncer lliura 25.000 euros

Imprimir

L'Associació Viladecans contra el Càncer va lliurar ahir a l'IDIBELL (Institut d'Investigació Biomèdica

de Bellvitge), un xec de 25.000 euros per ajudar al finançament de la investigació contra el càncer hereditari. L'acte es va celebrar a l'Ateneu d'Entitats Pablo Picasso, amb la presència de l'alcalde Carles Ruiz; la presidenta de l'Associació Viladecans contra el Càncer, Maria Gato; el director de l'IDIBELL i cap del grup d'investigadors del càncer hereditari, Gabriel Capellà, i el coordinador del programa de Medicina Regenerativa de l'institut, Ángel Raya, a més d'altres membres de la Junta de l'Associació de Viladecans contra el Càncer, representants de l'Hospital de Viladecans i autoritats municipals. L'acte també va servir per presentar el proper projecte solidari de l’entitat, que anirà dirigit al programa de diagnòstic i tractament precoç del càncer de pell dirigit pel servei de Dermatologia de l'Hospital de Viladecans.

Maria Gato va agrair la feina de totes les persones que han treballat durant un any per recaptar els diners solidaris. Gato va explicar que "ha estat un any de ressorgiment, en el qual les entitats s'han bolcat amb moltíssimes activitats i suport, cadascuna amb el que ha pogut, i per això aquest dia en el qual entreguem la recaptació és molt especial perquè podem agrair tothom la seva solidaritat".

De part de l'IDIBELL, Gabriel Capella i Angel Raya van "agrair de tot cor" el suport econòmic a la recerca contra el càncer hereditari. L'alcalde Carles Ruiz també va agrair tant l'esforç solidari de l'entitat com la feina mèdica i científica de l'IDIBELL i de l'Hospital de Viladecans. Ruiz va afirmar que "és d'agrair la solidaritat de tantes entitats i persones que han col·laborat per un objectiu tan important com ajudar a investigar en millores per la salut, que amb la pandèmia hem vist que és tan important per donar-nos futur. Però cal destacar el valor comunitari que suposa tota aquesta implicació, i que va en la línia del programa municipal Viladecans em cuida. Aquest vol anar més enllà de que les administracions ofereixin serveis per tenir cura de les persones, tot valorant la contribució de la ciutadania per aconseguir aquest propòsit, per exemple com a detectors de la solitud no volguda".

A més del lliurament del xec a l'IDIBELL, Yolanda Fortuño, cap de servei de Dermatologia de l'Hospital de Viladecans, va presentar el projecte per a aquest any 2023 –diagnòstic i tractament precoç del càncer de pell–, que serà el pròxim destí que rebrà l'ajut econòmic de Viladecans Contra el Càncer. Fortuño va assegurar que el suport de l'entitat viladecanenca "ens podrà ajudar a impulsar un pla pilot per potenciar la detecció precoç dels càncers de pell des de l'assistència primària i el seu tractament, quelcom molt important perquè els melanomes que són un càncer molt agressiu i que el 2040 es preveu que ja siguin el primer tipus de càncer entre els homes. Amb la recaptació ens ajudareu a aconseguir el material tecnològic necessari per prendre imatges a les consultes i formar als professionals per fer-lo servir”.

Una entitat molt activa

L'entitat Viladecans contra el Càncer és molt activa, i per això té una presència social molt important a la ciutat. Entre les iniciatives portades a terme durant el 2022, aquesta associació solidària va organitzar conferències sobre alimentació durant el tractament de la malaltia, tallers terapèutics, parades de venda de productes solidaris al voltant dels dies internacionals del càncer i de festivitats destacades del municipi i confecció i venda de roses fetes a mà per Sant Jordi. Viladecans contra el Càncer també va participar en la Mostra d'Entitats de la Fira de Sant Isidre col·laborant amb diverses associacions locals, a més de posar el seu granet de sorra en el projecte Cultura Emprenedora a l'Escola conjuntament amb l'Escola Pau Casals. L'entitat també va fer un seguit d'accions emmarcades en la campanya del Dia Mundial del Càncer de Mama, com la Caminada contra el Càncer, la paella solidària o la lectura del manifest davant de l'Hospital de Viladecans. També va estar present amb la seva tasca solidària al Mercat Medieval i al Festival de Nadal a Atrium Viladecans.

Més informació:

https://idibell.cat/recerca/area-de-cancer/programa-de-mecanismes-molleculars-i-terapia-experimental-en-oncologia-oncobell/cancer-hereditari/