Salut nomena Mònica Botta nova gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Sud

Salut nomena Mònica Botta nova gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Sud

Imprimir

El Departament de Salut ha nomenat, en data 26 de setembre de 2023, Mònica Botta Santasuana com a gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Sud i directora dels serveis territorials de Salut a la regió.

Botta és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB). Compta amb un postgrau en Gestió Hospitalària (Universitat Pompeu Fabra), màster en Economia de la Salut i Gestió Sanitària (Universitat Pompeu Fabra) i màster de Gestió Hospitalària i Serveis Sanitaris (UB).

La nova gerent ha desenvolupat la seva carrera professional dedicada a la gestió en l’àmbit sanitari i social. En el sector sanitari ha estat Sotsdirectora de l’Àrea Mèdica i Serveis Centrals (2007) i, fins ara, Directora Mèdica (2014) de l’Hospital General de Granollers. Des de l’any 2021 és membre de la Junta de Govern del Cercle de Salut, i, des del juny de 2023, n’és la presidenta. Entre els anys 2018 i 2021 va ser vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

Al llarg de 6 anys també va ser logista sanitària de projectes a Bòsnia, Kurdistan i Ruanda amb l’ONG Acció Solidària.

Gemma Valeta, fins ara gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Sud, assumeix l’encàrrec del Departament de Salut i la direcció del Servei Català de la Salut de liderar la Gerència de Medicina personalitzada i de Precisió de l’Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut.