11,3 milions a inversions en espai públic i nous equipaments

11,3 milions en espai públic i nous equipaments

Imprimir
L'Ajuntament de Sant Joan Despí tindrà un pressupost de 61,2 milions d'euros per a l'any 2022, amb una partida d'11,3 milions destinada a inversions. Entre les inversions més destacades per a l'any que ve hi ha la creació d'un centre integral d'atenció a les dones, la reforma del carrer de Francesc Macià i del passeig del Canal, la millora dels camins del riu i la creació de nous carrils per a bicicletes.
 
El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat per majoria absoluta el pressupost municipal per a l'any 2022, amb el suport de 13 regidors i regidores (dels grups municipals del PSC i SJDEnComú), 1 vot en contra (Podemos) i 7 abstencions (JxSJD, Cs i ERC). Els comptes municipals s'han aprovat en sessió ordinària celebrada el 17 de desembre.
 
D'aquesta manera, el pressupost municipal consolidat per a 2022 serà de 61,2 milions d'euros. D'aquest total, 57,5 milions corresponen al pressupost de l'Ajuntament (46,2 milions d'euros de pressupost ordinari i 11,3 milions d'euros en inversió) i 3,6 milions corresponen al pressupost de l'empresa municipal ADSA per continuar promovent habitatge protegit a la ciutat.
 
Les despeses, per àrees de gestió, es distribueixen en 19,7 milions a serveis a les persones; 26,9 milions, a espai públic, equipaments i serveis; i 10,7 milions, a l'àmbit econòmic i financer. Pel que fa als impostos, taxes i preus públics, la pressió fiscal es manté per sota de l'augment de la inflació. 
 
L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha explicat que els comptes municipals "mantenen l'equilibri pressupostari i incrementen en un 9% la dotació econòmica per a les polítiques socials". Segons García, "el pressupost de 2022 permetrà seguir mantenint la qualitat de vida a Sant Joan Despí, amb les persones i el medi ambient com a principals prioritats".
 
Inversions en espai públic i nous equipaments
 
L'Ajuntament destinarà l'any que ve un total d'11,3 milions d'euros a inversions. Entre altres, per a la urbanització de carrers -com ara el passeig del Canal i el carrer de Francesc Macià-; per a la creació de nous carrils bici; per a reformes a centres educatius i culturals; per a la creació d'un nou centre integral d'atenció a les dones; per a asfaltatge i pintura a la via pública, i per a millores als camins del riu.  
 
Altres inversions que es duran a terme l'any vinent seran la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals, la creació d'una nova aula ambiental, la instal·lació d'un nou skate park al parc de la Fontsanta, la millora dels equipaments tècnics de la Policia Local i l'impuls de més de 300 habitatges protegits, així com l'execució dels projectes escollits per la ciutadania en el marc del programa dels pressupostos participatius. 
 
Els serveis a les persones, una prioritat
 
El pressupost municipal de 2022 també fa una clara aposta pel desenvolupament dels programes municipals al servei de les persones, en àmbits com la igualtat, l'educació, la cultura, l'esport, la infància, la joventut, la gent gran, els serveis socials, la salut i l'ocupació, amb l'objectiu de garantir la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i el foment de l'habitatge protegit a la ciutat. 
 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí