Viladecans aprova el seu Pacte pel Clima

Viladecans aprova el seu Pacte pel Clima

Imprimir

El Ple Municipal de Viladecans ha aprovat el document sobre el Pacte pel Clima de Viladecans, elaborat per la Taula Ciutadana i la Taula Jove,

que ha comptat amb la participació de la ciutadania, dels agents socials i econòmics del municipi i de persones expertes en l’anàlisi del canvi climàtic. El Pacte s’incorpora des d’ara com a instrument de treball en les polítiques de l’Ajuntament i, atenent a l’objectiu i la necessitat de treballar conjuntament, el Pacte insta a l’adhesió dels ciutadans i ciutadanes i a participar de les petites i les grans accions en la lluita contra el canvi climàtic. Per fer la presentació del Pacte a la ciutadania i celebrar la seva aprovació  s’organitza un acte informatiu i festiu el diumenge 20 de març, d’11.30 a 13.30 hores, als jardins de Magdalena Modolell, amb la música del grup Marcel i Júlia, xocolatada, jocs de carrer i la companyia del Mamut i la Mamuteta.

L’elaboració del Pacte pel Clima dona compliment a un mandat del Ple Municipal de setembre del 2019, en què es va aprovar la Declaració d’Emergència Climàtica i es va acordar la creació d’una taula ciutadana que s’ha reunit en cinc sessions de treball i ha complementat la seva feina amb diversos qüestionaris entre les sessions. 

A partir d’una primera proposta es va incorporar la veu del jovent, en la definició del Pacte, a través d’un procés participatiu dut a terme gràcies a la col·laboració de set centres de secundària del municipi i en el qual han participat 30 alumnes. Aquest grup d’estudiants es va reunir tres cops entre els mesos de maig i novembre del 2021. Encarna García, tinenta d'alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, ha valorat la feina feta: “El jovent va fer un treball molt valuós de millora dels lemes i les imatges iconogràfiques del Pacte, a partir dels seus desitjos esperançadors i la seva energia positiva obtenint com a resultat una versió del Pacte més propera, comunicativa i engrescadora”.

El Pacte pel Clima proposa sis reptes: Viladecans, endolla’t al sol (per una ciutat eficient i renovable); Viladecans, mou-te bé! (per una ciutat passejable i saludable); Viladecans, redueix residus per un futur millor (per una ciutat amb residu zero i circular); Viladecans, respira natura (per una ciutat biodiversa, verda i blava); Tic-tac, Viladecans s’adapta (per una ciutat preparada per al canvi climàtic) i Viladecans, unida pel clima! (per una ciutat organitzada i coordinada).  Segons Encarna García, “aquest darrer repte és especialment important en tant que recull la proposta i el compromís de les taules per impulsar el Pacte pel Clima com a instrument per fomentar la implicació, la participació i la mobilització dels diferents sectors de la societat viladecanenca en un compromís compartit per una ciutat més sostenible”.

Les persones interessades en adherir-se al Pacte i sumar-se a aquest moviment per una Viladecans millor per a tothom –sostenible, saludable, justa i equitativa– ho poden fer accedint al web www.viladecans.cat/pactepelclima. Per seguir-lo per les xarxes socials Instagram, Twitter i Facebook, l’etiqueta és #ViladecansPelClima.

Fuente: Ajuntament de Viladecans