Estudis de gestió administrativa i de documentació sanitària

Gestió administrativa i de documentació sanitària

Imprimir
Sant Joan Despí tindrà una oferta més gran de cicles formatius el proper curs escolar 2022-2023. L'Institut d'Educació Secundària Francesc Ferrer i Guàrdia de la ciutat ampliarà la seva oferta d'ensenyaments amb la incorporació d'una nova família professional, la d'Administració i Gestió, i amb l'ampliació dels cicles de Sanitat. La reclamació d'una millora de l'oferta de places i de cicles de formació professional a Sant Joan Despí va ser una de les primeres accions de govern que va dur a terme l'alcaldessa Belén García.
L'octubre de 2021, després d'una visita a l'Institut Ferrer i Guàrdia, l'alcaldessa va demanar per carta al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, que es millorés l’oferta de la formació professional, amb més places i nous cicles adaptats a la demanda. Aquest curs 2021-2022, donada la manca de places, més de 200 persones que van fer la preinscripció per cursar la formació professional a l'Institut Ferrer i Guàrdia es van quedar sense plaça, més d'una trentena de les quals eren nois i noies de Sant Joan Despí.
Finalment, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a l'Institut Ferrer i Guàrdia l'ampliació dels cicles formatius que s'imparteixen en aquest centre. D'aquesta forma, en la preinscripció per al curs 2022-2023 hi haurà una oferta més gran de cicles formatius que es podran cursar a la ciutat. 
Actualment, a Sant Joan Despí s'ofereixen ensenyaments de formació professional de les famílies de Sanitat i de Comerç i màrqueting, a l'Institut Ferrer i Guàrdia. A partir del curs 2022-2023, aquest centre afegirà una nova família professional: la d'Administració i Gestió, amb un cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa.
També hi haurà un increment de l'oferta en els cicles formatius de Sanitat amb la incorporació del cicle formatiu de grau superior de documentació i gestió sanitàries. D'aquesta manera, es donarà una continuïtat a l'alumnat que cursa cicles mitjans de Sanitat amb la posada en marxa d'un cicle superior. A més, s'obrirà un tercer grup al cicle mitjà d'emergències sanitàries.
A banda d'aquestes novetats, l'Institut Ferrer i Guàrdia de Sant Joan Despí mantindrà la seva oferta de cicles formatius de Comerç i màrqueting, amb el grau mitjà d'activitats comercials, el grau superior de gestió de vendes i espais comercials, i el grau superior de comerç internacional. 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí