Sant Joan Despí reitera la necessitat d'obrir un centre de dia

Sant Joan Despí reitera la necessitat d'un centre de dia

Imprimir
L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha reiterat a la Generalitat la necessitat de posar en marxa un centre de dia per a la gent gran a Sant Joan Despí. Belén García ha tornat a reclamar al Departament de Drets Socials que doni compliment al compromís per obrir aquest servei mitjançant la concertació de 30 places públiques als espais reservats al Centre de Gent Gran Cirerers.
La petició d'un centre de dia per a la gent gran és una reivindicació històrica a Sant Joan Despí que aplega l'Ajuntament i les entitats veïnals. L'any 2019, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va obrir el Centre de Gent Gran Cirerers, al barri de les Planes, un equipament que era una de les intervencions previstes a la Llei de Barris i que acull la majoria dels serveis municipals adreçats a la gent gran. Part de les estances es van reservar per a l'obertura d'un centre de dia amb 30 places concertades per la Generalitat. 
L'Ajuntament ha reclamat reiteradament a la Generalitat la posada en marxa d'aquest centre de dia. El mes d'octubre de 2021, després d'una trobada amb la secretària d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Anna Figueras, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, va trametre una carta a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, expressant la voluntat d'obrir el centre de dia mitjançant el concert de places amb la Generalitat. 
Un cop aprovats els pressupostos de la Generalitat i davant la falta de resposta a les peticions de l'Ajuntament, l'alcaldessa Belén García ha reiterat per carta a la consellera la reclamació perquè doni compliment als compromisos de posada en marxa del centre de dia. L'alcaldessa ha ofert a la consellera la seva col·laboració "per desencallar aquest projecte i aconseguir que la ciutadania de Sant Joan Despí i de la comarca pugui disposar d'un servei cada vegada més necessari que dignifica la qualitat de vida de les persones".
 
Fuente: Sant Joan Despí