Camins cap a una competitivitat industrial sostenible

Camins cap a una competitivitat industrial sostenible

Imprimir

Representants de la indústria, de les administracions públiques i de la recerca i el desenvolupament es tornaran

a trobar el dimarts 3 de maig a Viladecans per discutir sobre les tendències i innovacions industrials, així com les polítiques d’innovació i competitivitat necessàries per abordar-les. Serà en la jornada IND+I (Indústria més Innovació), en la seva sisena edició, dedicada a plantejar claredats sobre el paper de les empreses en la construcció de camins cap a la competitivitat industrial sostenible, i també a com poden cenyir-se a uns estàndards de sostenibilitat més rígids sense perdre la viabilitat i competitivitat que tenen en l’actualitat. La jornada comptarà amb sorpreses importants, com la possibilitat d’entrar a l’INDIvers, el metavers de l’IND+I, i que el tancament sigui a càrrec de La Fura del Baus.

Entre les temàtiques de l’esdeveniment es troben la sobirania tecnològica i l’autonomia estratègica i la nova política industrial europea. Les persones participants en la jornada debatran i reflexionaran sobre quines són les claus per passar d’una transició sostenible suau a una de més dura, però sense perdre de vista altres factors com el manteniment de l’ocupació, la sobirania tecnològica esmentada, la competitivitat i la viabilitat d’empreses i sectors.

En l’apartat de la trobada IND+I Update, el enginyer de Telecomunicacions Xavier Ferràs, professor del Departament de Direcció d’Operacions, Innovació i Data Sciences d’ESADE, i consultor i ponent especialista en innovació, estratègia, lideratge i gestió tecnològica, posarà, a les persones assistents, al dia del més nou, de les tendències i tecnologies aparegudes durant l’últim any.

Després, en l’IND+I Talks, hi intervindran Carlos Velázquez, director de Sostenibilitat de Roca Group, que sosté que la sostenibilitat ha d’estar en l’ADN de l’empresa i en els seus pilars estratègics; Joan Planella, director regional de vendes Mediterráneo d’Oracle; Elías Gargallo, especialista en solucions CX d’Oracle, i José María Gómez, CEO de Scoobic, startup de mobilitat urbana. 

Altres àmbits de la trobada anual a Viladecans són l’IND+I Club, en què es van realitzar diversos debats sobre innovació entre el febrer i el març a les ciutats d’Onda (València), Madrid i Gavà, i l’IND+I Science, que, en aquesta edició, inclou la ponència de Mª Ángeles León, CEO de Global Social Impact i presidenta d’Open Value Foundation. Dins d’aquest apartat de l’IND+I més científic, també es podrà seguir –per streaming i en format de preguntes i respostes– la ponència de l’acadèmica Lourdes Casanova, professora titular a l’Escola d’Administració Samuel Curtis Johnson i directora de l’Emerging Markets Institute.

Tot això, acompanyat de les experiències a compartir que la jornada ofereix als seus participants i de la descoberta d’oportunitats a la zona de networking establerta per a l’ocasió. A més del sorteig d’una Bioo Lux, una làmpada interactiva que converteix les plantes en interruptors biològics –la làmpada funciona com a un test i activa la llum en tocar la planta–.

La 6a trobada IND+I tindrà lloc a l’edifici Cúbic (passeig de la Marina, 37, Viladecans).

Podeu consultar el programa de l’IND+I 2022 a: https://indi.cat/

Fuente: Ajuntament de Viladecans