105 habitatges amb protecció oficial de venda

105 habitatges amb protecció oficial de venda

L'Ajuntament de Sant Joan Despí obre del 13 de juny al 8 de juliol el període de presentació de sol·licituds per opta

r als 105 habitatges amb protecció oficial de venda que es faran als blocs inacabats de l'avinguda de Barcelona amb carrer de la Mare de Déu de la Mercè i carrer de la Fontsanta. Els habitatges es destinaran a veïns i veïnes de Sant Joan Despí. 

La promoció està formada per 105 habitatges de 2 i 3 habitacions. D'aquests, 36 són habitatges amb protecció oficial de venda en règim general-cooperativa i 69 són habitatges amb protecció oficial de venda en règim concertat-cooperativa. 

D’aquesta manera, es completarà un llarg procés en què l’Ajuntament de Sant Joan Despí va haver de litigar amb els antics propietaris donat l’abandó de la construcció fins que finalment va expropiar els blocs en una operació innovadora i complexa. Una promoció que es venia com a pisos d’alt standing i que va quedar inacabada per problemes econòmics, acabarà convertint-se en pisos protegits per a la ciutadania.

"Aquest ha estat un repte molt important per a l’Ajuntament, que ha dut a terme una complexa expropiació en una iniciativa municipal pionera que ha aconseguit que aquesta promoció privada –que va quedar a mig fer per la crisi del 2008– ara es recuperi per fer més habitatge públic a Sant Joan Despí", segons l'alcaldessa, Belén García.

Sorteig de 17 pisos amb protecció

Aquesta setmana l'Ajuntament de Sant Joan Despí també ha sortejat 17 habitatges amb protecció oficial que s'estan construint a l'avinguda de Barcelona amb el carrer de Rius i Taulet, al sector Metalarte. Es tracta de 6 habitatges protegits en règim de dret de superfície i d'11 habitatges protegits de lloguer. 

Més habitatge protegit

Paral·lelament, l'Ajuntament de Sant Joan Despí continua fent passes per ampliar el parc d'habitatge amb protecció oficial a la ciutat. Així, ha impulsat la promoció de 80 pisos protegits en règim general de lloguer que es construiran al barri de Torreblanca. La promoció estarà integrada per pisos d'1, 2 i 3 dormitoris i inclourà la urbanització dels espais associats. Les obres s'iniciaran aquest 2022. Finalment, també continua la tramitació del planejament urbanístic de l'entorn de l'estació de Rodalies, on es crearà un nou parc d'habitatge protegit. En aquest àmbit, hi ha previstos 175 habitatges protegits més. 

Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí