El dret a la Igualtat de Gènere, eix central del GavàMón

El dret a la Igualtat de Gènere, eix central del GavàMón

Imprimir

Del 20 al 23 d’octubre, Gavà celebrarà una nova edició del GAVÀMÓN, la Mostra  de Drets Humans de Gavà.

En solidaritat i suport amb les lluites pels Drets Humans  que s’articulen per tot el món, el GAVÀMÓN arriba a la 18a edició “convertit en tot un  referent de prestigi i qualitat per fomentar la cohesió social, la convivència i el  reconeixement de la diversitat a través de les arts”, així ho ha manifestat l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia durant la presentació de la mostra.  

Badia ha explicat que “enguany la Mostra aposta pels Objectius de  Desenvolupament Sostenible (ODS), i en concret per al número 5: el Dret a la  Igualtat de Gènere”. Seran quatre dies d’accions i activitats per reflexionar sobre els  reptes per a la igualtat de gènere arreu del món i sobre el paper que tenen les dones  en l’àmbit de la cooperació. Gemma Badia ha afirmat que “la mostra és una bona  oportunitat per donar visibilitat a la vulneració dels drets humans existent a la  nostra societat. Però sobretot, conscienciar de la situació de les dones en altres  països on no es garanteixen els seus drets”. 

Programació 

La regidora de Drets Humans, i Cooperació, Alba Riba, ha explicat les diferents activitats  que contempla el GavàMón. Una programació que arrencarà el 20 d’octubre amb una  taula rodona a la biblioteca Josep Soler Vidal. Riba ha destacat la importància  d’aquest acte que “posa en relleu la realitat de les dones i les nenes a l’Afganistan i permet prendre consciència de la pèrdua important dels seus drets”. La taula  rodona comptarà amb la presència de la periodista Txell Feixas, l’escriptora Nadia  Ghulam i la presidenta de l’ONG local Un gest de calor, Mònica Rodríguez. “Totes  elles ens podran parlar de primera mà sobre la situació de les dones a  l’Afganistan. En concret Mónica Rodríguez ens acostarà el treball que fa l’entitat  local per ajudar a les dones i les famílies davant el règim dels talibans” ha afegit  Alba Riba. 

Divendres 21 tindrà lloc la Nit solidària, a l’Espai Maragall. Artistes de la ciutat contribuiran amb les seves actuacions a sensibilitzar i a donar a conèixer dos  projectes: el de l’entitat Un gest de calor amb les dones afganeses, i el d’Associació  Mujeres Burkina, amb dones de Burkina Faso. 

L’Associació Amics de la Dansa, també s’incorpora a la programació del GavàMón,  amb una proposta per sensibilitzar sobre els drets humans, a través d’accions  artístiques al carrer el dissabte 22 d’octubre. Una jornada que també inclourà la  projecció de la pel·lícula iraniana “El perdón”, sobre les dificultats de les dones en  aquest país, a l’Espai Maragall. 

La Mostra es tancarà diumenge amb l’espectacle “Migrare” a l’Espai Maragall. La  companyia Maduixa ens acostarà, una història commovedora que explora els límits  de l’equilibri amb el moviment, que reflecteix els obstacles i fronteres invisibles, d’odis  irracionals i prejudicis, que reflexiona sobre el fet migratori en clau de gènere.  

Exposicions al carrer, com #EllesTambé d’Anna Surinyach i una segona sobre les  entitats de cooperació de la ciutat, complementaran la programació del GavàMón.