Servei municipal de cura d’infants per facilitar la conciliació familiar

Servei municipal de cura d’infants per facilitar la conciliació familiar

L'Ajuntament de Viladecans ha estrenat el nou servei Espai Concilia, que ofereix temps de cangur ocasional

destinat a aquelles persones que no tenen xarxa familiar o recursos econòmics que els permetin que algú s’ocupi dels seus fills i filles. El lema del nou servei és "Cuides de tu, cuidem dels teus".

Les persones destinatàries són famílies amb infants de zero a catorze anys que necessiten temps personal, per exemple, per anar a comprar, treballar o gaudir d’activitats formatives o de lleure. El servei està obert a tothom, però, en cas d’omplir les 30 places disponibles, dona prioritat a famílies amb dificultats especials: monoparentals, víctimes de violències masclistes, dones en atur de llarga durada, de més de 52 anys o migrants i famílies sense xarxa de suport.

Dues integradores socials i dues educadores dinamitzen aquest temps de lleure de qualitat amb activitats pedagògiques i d’oci adaptades a cada edat. L'activitat, subvencionada pel Ministeri d’Igualtat, s'ubica al Casal Barri de Sales i a l’Escola Can Palmer, tot i que s'estudia portar-la a altres equipaments.

Reserva prèvia imprescindible

Abans de sol·licitar la primera reserva, cal donar-se d'alta en el web www.viladecans.cat/concilia. La inscripció es fa trucant al 93 566 20 00 o escrivint a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo., amb una antelació d'entre una setmana, com a màxim, i 48 hores, com a mínim.

Hi ha quatre línies de servei:

  1. Puntual per a infants no escolaritzats (zero-sis anys): dl.-dv.: 7.30-15 hores.
  2. Puntual extraescolar (tres-catorze anys): dl.-dv.: 16.30-19.30 hores/ds.: 9-14 hores.
  3. Casal en dies no lectius escolars i no festius (tres-catorze anys): 8-14 hores.
  4. Ludoteca durant activitats municipals (tres-catorze anys): seguint l'horari de l'activitat.