Viladecans Repara guanya el premi Rezero Catalunya 2022 per impulsar la reparació i tornar a donar vida a objectes

Premi Rezero 2022 per impulsar la reparació i tornar a donar vida a objectes

Imprimir

L'Ajuntament de Viladecans ha guanyat un premi Rezero Catalunya 2022 pel servei municipal

 Viladecans Repara, que impulsa la reparació i tornar a donar vida a objectes sota el mantra "Reutilitza, repara, regaudeix". El reconeixement, entregat a Barcelona per Eduard Garcia, alcalde de Torrelles de Llobregat, el va recollir Encarna García, tinenta d’alcalde de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat. En aquests últims anys, Viladecans ha impulsat un seguit d'iniciatives sostenibles per tal de frenar l'impacte mediambiental, i enguany aquesta feina s'ha vist recompensada amb un d’aquests guardons, que reconeixen les millors iniciatives anuals en Residu Zero realitzades per empreses, administracions públiques, entitats i comerços.

El 10 de novembre es va celebrar a Barcelona la quarta edició dels Premis Rezero Catalunya, uns guardons que reconeixen els projectes de prevenció de residus i consum responsable que duen a terme ajuntaments, empreses, comerços o entitats catalanes compromeses amb la sostenibilitat. L'acte, que s'emmarca dins la Festa Rezero, va comptar amb una assistència d'unes 120 persones, entre les quals destaquen Isaac Peraire, director de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Patronat de Rezero, així com representants de diversos ajuntaments.

Viladecans Repara és un projecte que, segons Encarna García, “va néixer amb l’objectiu que la Deixalleria Municipal esdevingués un centre polivalent i multifuncional, un equipament ambiental de la ciutat, on els residus es poden reparar, reutilitzar i tornar a gaudir. En aquest espai, els veïns i veïnes adopten un paper actiu en la prevenció de residus”. 

A més, Viladecans Repara ofereix assessorament i tallers perquè la ciutadania mateixa doni una segona oportunitat als seus objectes i aprengui noves habilitats, i també disposa d’una botiga de productes de segona mà, els Encants de Viladecans. El servei està gestionat per l’empresa d’inserció social Solidança, que dona feina a persones amb dificultats i té el suport econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a través del programa «Millor que nou».

Els projectes finalistes de la convocatòria d’enguany, juntament amb la iniciativa de Viladecans Repara, han estat els dels ajuntaments de Llagostera i de Sant Just Desvern.

Més informació: https://rezero.cat/premis-rezero-2022-catalunya-les-millors-iniciatives-catalanes-en-prevencio-de-residus-i-consum-responsable/

Foto: Marta Amat / Rezero