El servei municipal de cangur puntual continuarà aquest 2023

El servei municipal de cangur puntual continuarà

Sant Joan Despí continuarà oferint el servei gratuït de cangur municipal durant 2023.

Després de la bona acollida d'aquest programa, subvencionat per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament seguirà donant cobertura a les famílies amb criatures d'entre 3 i 12 anys.

Durant el darrer trimestre del 2022, 115 famílies s'han donat d'alta en aquest servei que dona accés a 10 hores gratuïtes de cangur, un suport que vol facilitar la conciliació i la corresponsabilitat social, laboral i familiar, així com reduir les desigualtats en l'àmbit de les cures.

Mitjançant aquest recurs, les famílies poden accedir a diferents serveis de recollida i cura dels seus fills i filles. Així, s'ofereix un servei d'acompanyament als matins per portar l'infant des del domicili a l'escola.A les tardes, la recollida a l'escola per acompanyar-los a l'activitat extraescolar que realitzin o fins a casa seva. Per últim, el servei es completa amb el cangur a casa, que consisteix en la cura al domicili de dilluns a dijous a la tarda-nit, els divendres a la tarda-nit i els dissabtes al matí i al migdia. Durant els mesos de prova, la majoria de famílies han optat pels serveis de recollida a l'escola.

Els veïns i veïnes de Sant Joan Despí que vulguin beneficiar-se del servei han de registrar-se al web sjdespi.cat. Un cop registrades i validades, disposaran d'un abonament de 10 hores mensuals de cangur en qualsevol de les modalitats que s'ofereixen.