Benvinguda als nadons nascuts al 2022 amb la plantació de dotze arbres

Benvinguda als nadons nascuts al 2022 amb la plantació arbres

Imprimir

Més de 150 famílies van celebrar la benvinguda als nadons nascuts durant l'any 2022 a Viladecans,

en una nova edició de l'acte popular anual que els homenatja i els acull com a nous ciutadans i ciutadanes. Aquesta ha estat l'onzena convocatòria, que ja s’ha convertit en tota una tradició al municipi i entre les famílies locals, ja que n’hi ha que repeteixen festa amb els seus segons fills.

Enguany, la celebració ha tingut lloc a la plaça de l'Escoltisme, just al davant de l’edifici històric Torre-roja. Durant la jornada, més d’un centenar de famílies han ajudat a plantar un arbre per cada mes de l'any –per tal que creixin com els seus infants– i han deixat penjats els seus desitjos de felicitat per als petits i petites.

Els arbres plantats han estat de tres espècies diferents: sis alzines, tres roures i tres freixes. Aquestes espècies d'arbres autòctons representen els paisatges que conformen el nostre país, així com la biodiversitat que hi ha a Viladecans, però també tenen un significat molt especial per a altres cultures. L'alzina simbolitza la longevitat i la solidesa; el roure, la força i la justicia, i el freixe, la immortalitat i la fecunditat en temps dels grecs.

Nil i Lucía, els noms més posats

Amb els naixements a la baixa a Espanya, a Viladecans també se segueix aquesta tendència i mai abans en l'últim mig segle hi havia hagut tan pocs. Dels 416 nadons, el 53 % eren nenes (219) i el 47 %, nens (197). En total, van rebre 276 noms diferents.

El lleuger creixement de naixements locals l'any 2021 contrasta amb les dades d'enguany, ja que en els últims 50 anys no havien nascut tan pocs infants com al 2022. Els noms més comuns són Nil i Lucía, que s’han posat als infants fins a set vegades. Els segueixen Maria i Martina amb sis, mentre que coneixem quatre noves Paula i Sofia. En el cas del sexe masculí, després de Nil estan empatats els noms d'Aleix, Luca, Leo i Mateo, repetits cadascun quatre vegades.

Els actes de benvinguda als nadons tenen com a finalitat simbòlica l’acolliment, per part de la ciutat de naixement, dels infants que, des de l’inici de la seva vida, ja formen part de la comunitat que celebra la seva arribada.