La nova planta de microxips d'Ideaded ens ajudarà a atraure nous projectes i a reforçar la indústria

La nova planta de microxips d'Ideaded ens ajudarà a atraure nous projectes i a reforçar la indústria

Imprimir
  1. L’empresa catalana obre a Viladecans la sala blanca de semiconductors privada més gran del sud d’Europa
  2. IDEADED ha invertit 12 milions d’euros i crearà fins a 100 llocs de treball altament qualificats per posar en marxa aquest equipament de 500 m² de superfície, des d’on testarà i produirà sèries curtes de microxips dissenyats per l’empresa en els darrers set anys

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que “la nova planta de microxips d’Ideaded ens ajudarà a atraure nous projectes i a reforçar la indústria i el conjunt del sistema productiu català”. Torrent ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la planta d’Ideaded a Viladecans on també hi ha participat el secretari d’Afers Econòmics i Fons Europeus, Miquel Puig i Raposo, l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, el secretari general d’Indústria del govern espanyol, Francisco Blanco, i el CEO Ideaded, Eduard Puig.

En aquest sentit, el conseller ha qualificat de “magnífica notícia” la nova planta on Ideaded testarà i produirà sèries curtes de microxips dissenyats per l’empresa, i que compten amb la sala blanca de semiconductors privada més gran del sud d’Europa.

Durant la seva intervenció, Torrent ha recordat que el Govern treballa perquè “el nostre país lideri el desenvolupament de la indústria dels semiconductors al sud d’Europa, tot sumant esforços amb el món de la recerca i el sector privat, fent valer els nostres actius”.“Volem posicionar Catalunya internacionalment com un pol de coneixement, activitat econòmica i infraestructures relacionades amb aquest sector”, ha conclòs.

Pel que fa al CEO d’Ideaded, Eduard Puig, ha destacat “la gran oportunitat de poder fabricar tecnologies de semiconductors "first of a kind" (tecnologies avançades) i que es manufacturaran por primera cop a Catalunya i Espanya”. Eduard Puig ha demanat a la presidenta de Comissió Europea, Ursula von der Leyen, “el suport a iniciatives manufactureres first of a kind a Europa”.

L’empresa ha invertit 12 milions d’euros en aquesta nova sala blanca. Aquestes instal·lacions es destinen al desenvolupament continu, testatge i la producció de sèries curtes de microxips dissenyats per IDEADED (entre 5 i 20 milions d’unitats anuals). En aquest primer estadi, l’empresa contractarà fins a 100 treballadors altament qualificats, principalment enginyers i perfils relacionats amb desenvolupament de materials i processos per la producció de capes fines, així com el modelatge de la tecnologia.

La Generalitat ha atorgat un préstec a l’empresa de 6 milions d’euros a través d’Avançsa i de l’Institut Català de Finances i un ajut de 217.488 euros en la línia de reindustrialització de la Direcció General d’Indústria per donar suport a aquest projecte, que el Govern considera altament estratègic per a Catalunya. Aquest projecte també compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

IDEADED va ser fundada el 2015 a Girona per Eduard Puig, amb l’objectiu de ser una empresa d’I+D i de fabricació de solucions innovadores i escalables dins el mercat dels semiconductors. La missió de la companyia és facilitar l’accés a la indústria de semiconductors, sent el proveïdor més avançat en l’electrònica flexible.

La companyia té la seu central a Viladecans, amb una superfície de 500 m², des d’on testarà i produirà sèries curtes de microxips dissenyats per l’empresa en els darrers set anys. En les seves instal·lacions hi ha la sala blanca de semiconductors privada més gran del sud d’Europa.