Webinar oberta sobre la transició ecològica

Webinar oberta sobre la transició ecològica

Imprimir

Tercer seminari web obert del procés de reflexió ciutadana per elaborar l’Estratègia Viladecans 2030

Juan del Río, biòleg, educador i activista sobre les comunitats sostenibles presentarà el tercer webinar del procés de reflexió sobre l’Estratègia de futur per a la ciutat per a l’any 2030.  Aquesta tercera sessió, que tindrà lloc avui dimarts 26 de gener, a les 18 hores, tractarà sobre la transició ecològica.

Per participar en aquest seminari i en tots, cal emplenar el formulari inclòs en el web municipal: https://www.viladecans.cat/ca/webinarsviladecans2030Esteu convidats.

Amb els cinc seminaris web que es van iniciar el 14 de gener –data de celebració del primer, sobre estil de vida saludable i qualitat de vida–, i amb la participació de ponents experts i inspiradors, l’Ajuntament convida els ciutadans i ciutadanes a participar en el procés de reflexió sobre l’Estratègia de futur per a la ciutat per a l’any 2030 amb la mirada posada en els disset Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU i en les agendes urbanes internacionals i espanyola. De la mà dels viladecanencs es vol establir un full de ruta per potenciar la millora de la qualitat de vida local, a la vegada que es compleix el compromís amb el planeta.

Per a la primera fase de treball del procés participatiu de l’Estratègia Viladecans 2030, s'han establert cinc eixos estratègics de ciutat. A aquests se sumen altres tres eixos més per donar forma a l’Agenda Urbana Local. Per al disseny de l'estratègia s'han escollit els quatre grans objectius de Govern Municipal.

Per a aquest mandat: la dinamització econòmica, l'estil de vida saludable i la qualitat de vida, la transició ecològica i la innovació educativa. A aquests àmbits s'uneixen, d'una banda, la resiliència, com a necessitat detectada per poder fer front millor a situacions adverses –com ha fet palès la COVID-19– i, d’altra banda, tres àmbits clau per teixir una estratègia integral: l'habitatge, la mobilitat i el model de ciutat. Altres aspectes, com la igualtat de gènere o la cohesió social, són presents de manera transversal en els eixos.

Els següents seminaris web tindran lloc l’1 de febrer –Resiliència–, sobre com minimitzar els riscos davant d’adversitats, en especial entre la gent més vulnerable, amb uns serveis municipals més proactius i inclusius; i el 9 de febrer –Innovació educativa–, amb Nélida Zaitegui, mestra, pedagoga i expresidenta del Consell Escolar d‘Euskadi. Hi haurà altres trobades temàtiques més –sobre mobilitat, habitatge i model de ciutat–, de les quals s’informarà puntualment.

Estratègia Viladecans 2030 i Agenda Urbana Local

L'Estratègia Viladecans 2030 és un document que, de manera participada, definirà com serà la ciutat l'any 2030, tenint en compte les principals agendes internacionals i enfocada a les cinc prioritats de ciutat: la innovació educativa, la dinamització econòmica, la transició ecològica, la qualitat de vida i estil de vida saludable i la resiliència per a la gestió de crisi.

Pel que fa a l'Agenda Urbana Local i el seu Pla d'Acció, són els instruments que s’utilitzaran per traslladar els objectius globals fixats des dels organismes internacionals i nacionals a la realitat local, fixant actuacions concretes per desenvolupar a Viladecans fins al 2030.