Contractació de 28 persones per reforça l'operatiu electoral

28 persones per reforça l'operatiu electoral

En total, gairebé un centenar de persones formaran part del desplegament electoral del diumenge 14 de febrer

 

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ultima els preparatius del dispositiu especial per a les eleccions al Parlament de Catalunya que tindran lloc aquest diumenge 14 de febrer. Donada la situació de pandèmia, i per tal de garantir la seguretat, l'Ajuntament ha ampliat el nombre de persones que destina normalment als dispositius electorals amb la contractació de 28 persones. En total, gairebé un centenar de persones formaran part del dispositiu municipal.

L'Ajuntament ha habilitat un dispositiu amb mesures perquè els col·legis electorals siguin espais segurs, tant per a les persones que vagin a exercir el seu dret a vot com per a les persones que configuraran les meses electorals, que s'incrementaran amb l'obertura de cinc noves meses. Ahir dijous 11 de febrer, s'han realitzat sessions de formació al personal municipal que diumenge es desplegaran als col·legis electorals, per tal d’extremar les mesures de prevenció. En les sessions hi han participat els responsables de seguretat sanitària (que s'encarregaran de supervisar la seguretat sanitària als locals electorals), els responsables de l’administració (encarregats de transmetre les dades de l’obertura de meses, participació i escrutini) i els equips d’informadors (que vetllaran pel compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció).

Prèviament a la jornada electoral, l’Ajuntament també ha fet tets d’antígens a tot el personal municipal destinat al dispositiu electoral així com als apoderats i apoderades dels partits polítics, per detectar possibles casos de COVID-19. En total s'han realitzat més de 240 proves.

Votar amb seguretat

Amb motiu de la pandèmia, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha extremat les mesures de prevenció per garantir un vot segur. Així, als col·legis electorals hi haurà circuits separats d'entrada i sortida i una neteja i desinfecció periòdica. Tots els col·legis disposaran de dispensadors de gel a l'entrada i a les meses. Abans de constituir-se les meses electorals, es prendrà la temperatura a tots els membres (haurà de ser inferior a 37,5º). Els membres de les meses disposaran de mascaretes, pantalles facials, guants, gel desinfectant i equips de protecció individual.

A l'interior del col·legi només accedirà la persona que ha de votar i sempre amb mascareta. La cua per exercir el vot es farà al carrer respectant la distància de seguretat. Es recomana portar el vot des de casa, tot i que als centres de votació hi haurà paperetes i cabines.

A cada col·legi hi haurà un responsable de seguretat sanitària. A més, l'Ajuntament desplegarà una cinquantena de persones que vetllaran pel compliment de totes les mesures de seguretat i prevenció, com ara la distància de seguretat a les cues, la correcta col·locació de les mascaretes o el subministre de gel. També informaran als electors d'on els correspon votar.

En total, el dispositiu municipal per a les eleccions del 14 de febrer mobilitzarà gairebé un centenar de persones, entre representants de l'administració, informadors, personal d'informàtica, de brigada i d'atenció a la ciutadania.

Més meses electorals

Per a les eleccions al Parlament de Catalunya, a Sant Joan Despí els col·legis electorals són els habituals, excepte la supressió de l'Escola Bressol Municipal Sol Solet, que se substitueix per la Biblioteca Mercè Rodoreda. Pel que fa a les meses electorals, s'incrementa el nombre, amb 51 meses, cinc més del que és habitual.

Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí