guies a les famílies per acompanyar-les en la matriculació

Guies a les famílies per acompanyar-les en la matriculació

Les visites per conèixer els centres educatius s’han de concertar prèviament amb els propis centres a causa de la

situació sanitària

L’Ajuntament de Viladecans enviarà pròximament dues guies en format de revista als domicilis de les famílies que han d’inscriure per primera vegada als fills i filles a l’escola o a l’educació secundària obligatòria, per facilitar-los així la matriculació dels escolars en els centres de la ciutat. Aquesta informació, que també està inclosa en el web municipal viladecans.cat, es fa arribar cada any a les llars implicades, encara que enguany és especialment important per aquest temps de pandemia que vivim, ja que, per exemple, les visites de portes obertes als centres educatius locals es fan de manera diferent, concertant prèviament els horaris amb les escoles i instituts que es volen conèixer.

Per als nens i nenes que han de començar el segon cicle de l’educació infantil (3-6 anys) i primària, del 15 al 24 de març s’hauran de presentar les sol·licituds de cara al nou curs 2021-2022 i, abans, els centres fan jornades de portes obertes per mostrar les seves instal·lacions i projectes educatius a les famílies, i explicar-los com fer els tràmits de preinscripció. Les portes obertes dels centres educatius públics s’estan duent a terme del 8 de febrer al 12 de març en dies laborables en horari no lectiu. Cal consultar el web de cada centre públic per fer la inscripció prèvia i veure l'organització de les visites. En el cas dels centres concertats, les dates previstes per a les portes obertes i la forma de fer la inscripció prèvia s’indiquen també en els seus corresponents webs.

Pel que fa a la matriculació a l’ESO, la previsió de dates de presentació de sol·licituds de preinscripció escolar per al nou curs és del 17 al 24 de març. Per saber les dates i l'organització de les portes obertes dels instituts públics i centres concertats cal adreçar-se al web de cada centre, igual que en els nivells d’educació infantil i primària. També cal fer-ho per realitzar la inscripció prèvia. Per la seva part, la preinscripció i matriculació per a educació postobligatòria, com el batxillerat o els cicles formatiu tindrà lloc al maig.

A més de les guies en paper i en el web municipal, i de tots els webs dels respectius centres, s’ofereix informació sobre el procés de matriculació a l’Oficina Municipal d’Escolarització (a l’oficina d’atenció ciutadana Viladecans Informació: de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i dimarts i dijous, de 16 a 18 h).

L’educació, una prioritat municipal

L’educació és una prioritat i a Viladecans es gaudeix d’una eina magnífica, la Xarxa d’Innovació Educativa (XIE), en què tothom té cabuda: professorat, famílies, empreses, entitats i alumnat. A través de la XIE, la ciutat està adherida a l’Aliança Educació 360, amb el repte que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida. Amb aquesta iniciativa es vol connectar l'educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu de manera que cada infant i jove construeixi el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions.

Fuente: Ajuntament de Viladecans