Primeres experiències de compostatge comunitari

Primeres experiències de compostatge comunitari

Imprimir

Els veïns i veïnes del Grup Sant Jordi i del Mas Ratés fan una prova pilot. L’Ajuntament fa un pas més pel que fa

al reciclatge dels residus orgànics posant en marxa un pla pilot de compostadors comunitaris. A finals de març es van instal·lar dos compostadors comunitaris a la ciutat, un al barri del Mas Ratés i un altre al Grup Sant Jordi. Cada compostador està dimensionat per a 35 famílies i quan estigui a ple rendiment permetrà produir més de 300 quilos de compost d’alta qualitat. Les persones participants en aquesta prova pilot rebran el compost per fer-lo servir en les seves plantes que també s’utilitzarà per al verd urbà.

Segons va explicar la tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Encarna García, en la posada en marxa del compostador comunitari al Grup Sant Jordi, aquesta primera experiència local d'aquest tipus busca "impulsar el reciclatge de la matèria orgànica a les llars tot fomentant el compostatge i, alhora, es proposa impulsar l’esperit de  comunitat amb la implicació dels veïns i veïnes i de les entitats”.

En aquest projecte també estan implicades les entitats ubicades al barri, l’Associació de Veïns i Veïnes del Grup Sant Jordi i el Servei de Rehabilitació Comunitària del Parc Sanitària Sant Joan de Déu i encara està obert a la participació  de la ciutadania Les famílies d'ambdós barris que es vulguin sumar al projecte encara hi són a temps: es poden apuntar escrivint a l'adreça electrònica Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

Els beneficis de reduir la generació de residus orgànics

El compostatge comunitari permet reduir la quantitat de matèria orgànica que va a l’abocador, redueix l’ús de fertilitzants químics i  evita la contaminació de l’aire, estàlvia aigua de rec, ja que el compost reté la humitat, aporta els nutrients necessaris a les plantes dels balcons i de la ciutat i redueix el cost de la gestió de residus municipals i també les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Amb el compostatge comunitari, a Viladecans l’Ajuntament vol continuar treballant a favor del medi ambient i de la millora de la qualitat de vida dels barris. 

Peu de foto: La tinenta d'alcalde Encarna García va assistir a l'estrena dels compostadors comunitaris al Grup Sant Jordi. AJUNTAMENT DE VILADECANS

Fuente: Ajuntament de Vuiladecans