El Festival Al Carrer tornarà al seu format habitual

El Festival Al Carrer tornarà al seu format habitual

Imprimir

El Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer de Viladecans arriba aquest any a la seva 33a edició.

Els dies 1, 2 i 3 de juliol la cita més cultural i festiva de la ciutat envaïrà els carrers de Viladecans amb la seva tradicional oferta d’arts de carrer per convidar a tothom a gaudir de la ciutat d’una manera diferent.

Enguany el Festival comptarà amb la participació de 35 companyies, de les que 4 són de Viladecans, que oferiran unes 80 actuacions, en tres intensos dies d’activitat artística. Com ja és habitual, la programació fa un repàs de tot tipus de gèneres i formats, des d’instal·lacions lúdiques a dansa, passant per piromusicals o circ, que enguany tindrà un protagonisme molt destacat.

A més, i després de dues edicions especials a causa de la pandèmia de la COVID-19, la de 2020 online i la de 2021 amb aforaments reduïts, el Festival Al Carrer de Viladecans torna al seu format tradicional. El públic assistent tornarà a viure la transformació dels carrers i places en grans escenaris on gaudir de l’art en la seva expressió més propera i directa. I es recuperen els espais “naturals” del certamen, com la Plaça Saint Herblain, Sol/Jaume Abril, el Torrent Ballester o la Rambla Modolell.

Seguint la línia de la darrera edició, el Festival Al Carrer aposta per contribuir a la reactivació de les arts escèniques de carrer de Catalunya, amb una selecció d’artistes que ens mostraran la potència creativa de les companyies catalanes, en tot tipus de llenguatges escènics.

Entre aquestes companyies, destaquen les apostes pel circ contemporani de Circo Los i Circ Pistolet, que presentaran els seus nous muntatges a Viladecans, el clown esbojarrat de Pere Hosta, la dansa de Moveo o la sorprenent intervenció urbana d’Eléctrico28, amb una proposta on el públic es transforma en un protagonista més que viu l’actuació de forma participativa.

Pel que fa a les companyies de fora de Catalunya, alguns dels plats forts del festival vindran de la mà de la companyia basca Deabru  Beltzak, amb un espectacle de música i foc Symfeuny, amb el segell de qualitat i espectacularitat d’aquesta veterana formació. També des del País Basc, comptarem amb la presència de la clown Maite Guevara, i la proposta de Zirkozaurre, la companyia estable d’aquest projecte de creació i formació ubicat al cor de Bilbao.

L’altra gran proposta per la seva qualitat i espectacularitat serà la de les valencianes Cia. Maduixa amb Migrare, una obra sobre les dones migrants, on el llenguatge de la dansa i les xanques pren una altra dimensió. ansa amb xanques.

Els més petits podran gaudir de les instal·lacions lúdiques ubicades als Jardins de Magdalena Modolell amb Tombs Creatius i el seu SecretsKatakrac i l’evocadora Andròmina, l’espai de maquillatge creatiu a càrrec de Makiart, i Animàlia, de Sàndal Produccions, que combina l’espai estable amb una actuació relacionada amb el contingut de la instal·lació.

L’edició d’enguany també recupera els espectacles itinerants, on sens dubte destaca Aquiles de la companyia valenciana LaFam, una espectacular figura de més de 5 metres que recorre els carrers evocant-nos a l’antic heroi grec.

Com a final del festival, La Companyia del Foc realitzarà el seu tradicional espectacle de música i pirotècnia a la façana d’Atrium Viladecans, de manera que l’edició d’enguany es viurà de forma totalment normalitzada.

I com també és tradicional, les companyies de Viladecans tindran el seu espai en el Festival Al Carrer, amb la presència de Street Style, la dansa de La Plataforma i Isabel Ollé, i una proposta de conta contes que ens apropa als grans reptes de futur de la nostra ciutat.

Fuente: Ajuntament de Viladecans