Viladecans renova la distinció Infoparticipa amb el 100 % d’acompliment

Viladecans renova la distinció Infoparticipa amb el 100 % d’acompliment

Imprimir

L'Ajuntament de Viladecans ha revalidat el Segell Infoparticipa complint el 100% dels indicadors sobre qualitat i transparència

de la informació pública. El distintiu l'atorga anualment la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) sobre la base de la informació publicada en les webs de les administracions locals.

En total, 98 dels 948 ajuntaments de Catalunya han obtingut el distintiu en la seva novena edició, en superar el 75% dels 52 criteris exigits. Encara que només altres 44 ens locals (nou, al Baix Llobregat) han aconseguit com Viladecans aprovar el total d'indicadors valorats en el Segell Infoparticipa 2022. Només l'han rebut nou ciutats catalanes de més de 50.000 habitants.

El Segell Infoparticipa amplia any rere any els criteris per a promoure la transparència amb relació a la gestió de la corporació, els representants polítics, els òrgans de govern, els recursos econòmics, la gestió pública i la participació ciutadana, així com la labor informativa sobre tots aquests aspectes. L'Ajuntament se sotmet voluntàriament a aquesta avaluació des de la seva creació l'any 2014 i en les últimes tres edicions sempre ha obtingut el 100% de criteris requerits.

El tercer tinent d'alcalde, Richard Calle, ha recollit el reconeixement aquest dilluns 20 de març en un acte a l'Auditori de la UAB, a Cerdanyola del Vallès. "És molt satisfactori haver revalidat el reconeixement de l’excel·lència en la feina feta a l'Ajuntament, per tal que la ciutadania tingui al seu abast en tot moment informació pública de qualitat. Seguirem treballant en aquesta direcció per garantir una administració transparent i que tothom senti propera i útil", ha explicat Calle.

Foto: D’esquerra a dreta: David Rodríguez, secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran; Javier Lafuente, rector de la UAB; Richard Calle, tinent d’alcalde de Viladecans, i Armand Balsebre, del grup de comunicació de la UAB.