La Biblioteca Josep Soler Vidal posa el focus sobre les maternitats diverses

La Biblioteca Josep Soler Vidal posa el focus sobre les maternitats diverses

Imprimir

Coincidint amb els actes vinculats al 8M, la Biblioteca Josep Soler Vidal dedica el mes de març a reflexionar sobre les noves mirades a la maternitat i a la discapacitat, en un cicle d’activitats que porta per nom Maternitats.

Durant tot el mes de març, el vestíbul acollirà una exposició bibliogràfica de llibres i altres documents que tracten la maternitat des de múltiples punts de vista.

Dijous 7, a les 18.30 h, l’escriptora, periodista i sociòloga Esther Vivas analitzarà què significa ser mare avui, quins prototips de maternitat són els hegemònics, quina és la relació entre maternitats i feminisme i, en definitiva, quines eines tenim per viure una maternitat d’una manera més lliure i plena. Vives és autora, entre d’altres, de “Mamá desobediente. Una mirada feminista a la maternidad” (Capitán Swing, 2019).

Dilluns 18, també a les 18.30 h, tindrà lloc una conversa amb un grup de mares amb infants amb diversitat funcional que volen fer visible la perpetuació dels rols de gènere amb relació a la cura de persones dependents. Són autores del llibre “Dones i mares invisibles”.

Per la seva banda, els clubs de lectura de tarda i matinal també dedicaran les seves tertúlies a la maternitat, amb l’anàlisi de les obres “Las madres no” i “L’instant abans de l’impacte”.

Aquestes propostes se sumen a la recent recuperació de l’Espai Familiar a la biblioteca, un punt de trobada, suport i acompanyament per a famílies amb infants de tres a cinc anys, dinamitzat per l’equip d’Espais Familiars de l’Ajuntament i personal de les Biblioteques de Gavà.