Treballaran conjuntament per eradicar la violència en l'esport

Treballaran conjuntament per eradicar la violència

Imprimir

L'FCBQ s'adhereix així a la iniciativa #JoJugoNet per eradicar les conductes violentes en l’esport, que la Policia de la

Generalitat – Mossos d’Esquadra ja duu a terme amb la Federació Catalana de Futbol

Amb aquest acord de col·laboració s’estableixen accions concretes per evitar conductes violentes en els partits de basquet, a banda de la tasca feta fins ara en els camps de futbol

La  Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra i la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) han arribat a un acord de col·laboració a través del qual la Federació potenciarà la campanya #JoJugoNet, impulsada pel cos de policia arreu de Catalunya conjuntament amb la Federació Catalana de Futbol (FCF). Aquesta campanya té l'objectiu primordial d'eradicar les conductes i les actituds violentes a les pistes i els pavellons de tot el territori català.

El President de la FCBQ, Ferran Aril, acompanyat del Gerent, Toti Mumbrú, es van reunir amb l'intendent Josep Antoni Saumell, Coordinador General de Seguretat en Esdeveniments Esportius, i el sergent Tomàs Rabadan,  Cap de l'Oficina de l'Esport, el passat dilluns 24 de gener a Barcelona. La trobada va servir per establir sinèrgies positives entre ambdues parts amb vistes a poder treballar conjuntament i anunciar la col·laboració en la campanya per a seguir treballant i conscienciant l'esport en general, i el bàsquet en particular, de la importància d'eliminar qualsevol acció violenta en la celebració dels partits així com també el racisme i la xenofòbia.

Així doncs, després de diverses setmanes de sessions de treball, Mossos d’Esquadra i la Federació Catalana de Basquetbol inicien la campanya conjunta a les xarxes socials, amb el lema #JoJugoNet, per evitar els comportaments intolerants i les accions violentes en el món de l'esport.

Es repartiran infografies entre els clubs com a material de suport gràfic

Els Mossos d’Esquadra, conjuntament amb la FCBQ,  han dissenyat un material infogràfic que distribuiran a tots els club i que servirà de suport visual de la campanya #JoJugoNet. D'aquesta manera, s'han dut a terme una sèrie de documents gràfics que subratllen i recorden la normativa vigent en l'àmbit de l'esport i en la celebració d'esdeveniments esportius.

Els caps de setmana d'activitat comporten prop de 2250 partits al Bàsquet Català. Una xifra molt elevada d'encontres que requereix d'una conscienciació global i absoluta de la importància de promoure i potenciar el joc net i denunciar qualsevol incident violen que pugui succeir en una pista de bàsquet.

Entre Mossos d'Esquadra i la FCBQ existeix, doncs, un protocol de col·laboració on s’estableix que serà la Federació qui requerirà suport policial en aquells partits o esdeveniments que es puguin preveure conflictius. Igualment, el propi club ha de prendre sempre les mesures adients per tal de garantir la seguretat d'un partit o acte esportiu.

Protocols COVID-19 per a entrenaments i competicions oficials FCBQ

Mossos d’Esquadra i la FCBQ recorden a tot el Bàsquet Català la necessitat d’una correcta aplicació dels Protocols COVID-19, corresponents a la temporada 2021-22, per minoritzat el risc de contagi de la Covid-19 en el desenvolupament de la pràctica del basquetbol.

Així mateix, es prega a totes les entitats la màxima diligència respecte el compliment d'aquets Protocols i la necessitat de ser curosos, tant en els entrenaments com en els partits, en l'aplicació dels protocols establerts.

Fuente: Mossos d´Esquadra