Viladecans recull deu tones de material d’ajut humanitari

Recull deu tones de material d’ajut humanitari

Imprimir

Gairebé deu tones de material d’ajuda humanitària ja han estat enviats a Ucraïna en 34 palets i 65 bosses grans –transportats

en dos viatges i en dos camions– gràcies a la solidaritat de la ciutadania i a la tasca dels voluntaris del cos de Protecció Civil de Viladecans. Entre el material subministrat al país d’Europa de l’Est, hi ha aliments, roba, productes per a la higiene i medicaments.

L’enviament d’aquest ajut des de Viladecans s’ha vehiculat mitjançant Help4Ukraine, de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona. El Banc dels Aliments s'encarrega d'organitzar el material que arriba i Open Arms s’ocupa, d’acord amb el Consolat Ucraïnès, d’enviar aquest material cap als punts de recepció establerts pel Govern d’Ucraïna tant a l’interior del país com a la frontera. L’equip de voluntaris de Protecció Civil de Viladecans ha dut el material recollit al magatzem del Banc dels Aliments ubicat al Zal-Prat, del Prat de Llobregat.

Voluntaris al costat de la ciutadania

La Unitat de Voluntaris de Protecció Civil, creada el 2010 i formada actualment per 26 persones, realitza tasques de suport a les forces i cossos de seguretat i d’emergències, i desenvolupa diferents accions amb l’objectiu de prevenir els riscos del municipi i donar una resposta adequada a les possibles situacions d’emergència: dispositius en els actes de pública concurrència, tasques de prevenció de riscos i intervenció en situacions d’alerta o emergència.

Especialment destacable va ser la seva feina durant els mesos de confinament a causa de la COVID, durant els quals els voluntaris han portat contínuament material bàsic de protecció a totes les residències de gent gran i centres sanitaris del municipi, així com recursos bàsics (alimentació, medicació, etc.) a la població més vulnerable. A més a més, van acompanyar la ciutadania, felicitant aniversaris d’infants, entre d’altres activitats de suport, i van ajudar els cossos de seguretat locals per mantenir els carrers de Viladecans segurs perquè ciutadanes i ciutadans poguessin sortir amb seguretat cap a la feina i també a passejar i fer esport en les franges establertes durant el confinament.

Fuente: Ajuntament de Viladecans