Temps  d’Espàrrecs amb una gran festa i coreografia TikTok

Temps d’Espàrrecs amb una gran festa i coreografia TikTok

Imprimir

Gavà enceta avui divendres el Temps d’Espàrrecs, el paraigua festiu que es  desenvoluparà fins al 8 de maig a la ciutat

i en el que s’emmarca la 67a Fira d’Espàrrecs,  l’últim cap de setmana d’abril. Serà una edició molt especial, ja que, a més, es  compleixen 90 anys des de la primera Fira, l’any 1932. 

El tret de sortida serà la Gran Festa d’inici de Temps d’Espàrrecs, avui divendres a les  19 h a la plaça Jaume Balmes. Una festivitat que comptarà amb molta música,  obsequis i, sobretot, ball. De fet, l’Ajuntament ha organitzat una Mega Tiktok (gran  coreografia) amb la qual vol reafirmar el caràcter participatiu d’aquest Temps  d’Espàrrecs i animar a la ciutat a viure’l amb intensitat.  

El pròleg d’aquest gran inici l’ha marcat la presència de l’Espàrrec aquest matí al Mercat  de la Boqueria. Un fet que rememora els orígens de la Fira, ja que caixes plenes  d’aquest producte s’exposaren per primer cop a la Rambla de la ciutat comtal, a la  primavera de l’any 1932, just l’endemà de la primera Fira d’Espàrrecs de Gavà. 

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha estat testimoni de la bona acollida de l’espàrrec  per part dels paradistes i clientela del mercat barceloní. “Coincidint amb l’inici de  Temps d’Espàrrecs hem volgut venir a veure com el nostre producte estrella,  l’espàrrec blanc de Gavà, s’està venent a diferents parades. És tot un orgull  comprovar que aquest producte exclusiu i d’una qualitat innegable desperta un  gran interès i agrada”, ha afirmat. 

Badia ha afegit que “aquest èxit ens anima encara més a fer costat a la nostra  pagesia i al conreu del producte rei d’aquests dies. L’espàrrec representa Gavà i  els productes de proximitat i de km.0, que cal promocionar no només per la seva  contribució a la sostenibilitat i a la lluita contra el canvi climàtic sinó també a la  nostra cultura gastronòmica”. 

GastroGavà a la carta 

L’Espàrrec de Gavà també podrà degustar-se des d’avui i fins al 8 de maig als 15  restaurants participants en el format GastroGavà a la carta.  

A Rolete, Al Karbón Urban Grill, Anhel, Cafè Teatre, Catalina, El Far de l’Illa, La Pineda,  Lancaster Beach Club, Major 36, Mar de pins, Margú, Masia Solior, Mise en Place,  Nostra Pizza i Tasta’mm Burger & Gin, junt amb les recomanacions vinícoles dels cellers  La Vinya i Bacu’s. Tots ells obriran les seves portes per degustar tantes creacions amb  espàrrec com formes de cuinar-lo: en crema, amanida, tàrtar o tempura, també com  ingredient principal o casat amb ingredients com pernil, vieires, peus de porc o trufa.  

A aquesta opció de provar els platets i menús directament als restaurants participants  amb GastroGavà a la Carta, se li suma el retorn del tradicional espai gastronòmic de la  Fira, on degustar les tapes més originals amb l’Espàrrec blanc com a protagonista, del  29 d’abril a l’1 de maig a la plaça Jaume Balmes. 

Compte enrere per a la Fira dels 90 anys 

Dintre del paraigua festiu de Temps d’Espàrrecs s’emmarca la tradicional Fira els dies  30 d’abril i l’1 de maig de 2022 en l’entorn de la plaça Jaume Balmes, el carrer Sant  Pere, l’avinguda Diagonal, al carrer Martí l’Humà, i al pavelló i l’escola Jacme March. Durant tot el cap de setmana, Gavà s’omplirà de música, jocs familiars, espectacles i  tradició. La Mostra Agrícola serà, una edició més, l’ànima de la Fira, amb els lots  d’espàrrecs i les paneres artístiques (tant de verdura fresca com de llavors) i les paneres  de verdures. Com a novetat, aquest any a la mostra hi haurà un espai dedicat als “90  anys de Fira”.  

Divendres 29 d’abril obriran les portes la mostra comercial i artesanal i  GastroGavà. La Fira també donarà a conèixer de primera mà el ric teixit associatiu de  la ciutat i les seves activitats i projectes de la mà de la Mostra d’Entitats que, dissabte  i per primera vegada, se celebrarà en el marc de la Fira.  

Fuente: Ajuntament de Gavà