Donar suport a la població víctima del terratrèmol a Síria,Turquia i el Kurdistan

Suport a la població víctima del terratrèmol a Síria,Turquia i el Kurdistan

Imprimir

L’Ajuntament de Gavà està tramitant d’urgència una ajuda de 3.000 € al Fons  Català de Cooperació

al Desenvolupament, que ha fet una crida als  ajuntaments catalans per què donin resposta a la crisi humanitària pel  terratrèmol. 

Gavà se suma així a la campanya d’emergència per donar suport a la població  damnificada dels sismes que el 6 de febrer van sacsejar el sud de Turquia,  Síria i el Kurdistan. Fins ara, s’han registrat més de 20.000 víctimes mortals,  milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat  sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats  temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques  de rescat.  

Aquesta emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les  agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments  forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen  a la zona afectada. A Síria, els camps de refugiats palestins també s’han vist  greument afectats.  

La resposta humanitària de Gavà està emmarcada amb les línies estratègiques  del Pla Director de Cooperació de Gavà, que té la missió de donar suport al  desenvolupament sostenible i la protecció i l’impuls dels drets humans a tot el  món i defineix una línia estratègica pel que fa a l’Ajut Humanitari i  d’Emergències. Aquest document estableix que, quant a participació en  emergències i desplegament d’ajut humanitari, s’aprofitarà la capacitat del Fons  Català de Cooperació al Desenvolupament. 

Des de l’Ajuntament de Gavà es recomana a la ciutadania facis aportacions econòmiques a través de les ONG que ja hi estan actuant per atendre la  població víctima del terratrèmol. 

També a través de les ONG de Gavà: 

ONG Carumanda 

CCONG Ajuda al desenvolupament 

Un gest de calor 

Per altra banda, es poden fer arribar també es poden fer donacions privades  als comptes bancaris del Fons Català de Cooperació, incloent el concepte  Campanya 3829 – Terratrèmol: 

✔ Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531 

✔ Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627 

Es pot trobar més informació d’entitats que estan treballant al terreny a través  de la informació que ha facilitat Lafede.cat, formada per 124 organitzacions.