L’InnoDelta organitza una hackathon destinada a desenvolupar noves idees

L’InnoDelta organitza una hackathon

Imprimir

Els ajuntaments de Viladecans, Sant Boi, el Prat de Llobregat, Gavà i Castelldefels, conjuntament amb l’Institut de Ciències Fotòniques

(ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE), presenten l’InnoDelta Hack, una iniciativa d’innovació oberta a les empreses del territori centrada en el desenvolupament de la logística sostenible. A la hackaton, que tindrà un mes de duració, set empreses llançaran nou reptes sobre logística sostenible a altres empreses, startups i persones emprenedores professionals per donar solució tecnològica a problemes de gestió i distribució. L’equip o equips guanyadors de l’InnoDelta Hack podran testejar la solució guanyadora a un entorn real com seran les empreses mateixes que han participat dels reptes territorials.

La primera de les sessions consistirà en una ponència i la formació d’equips, i tindrà lloc a Castelldefels el dia 3 de juny. Aquesta jornada obrirà una setmana de treball online amb mentors fins al dia 10 de juny, que se celebrarà la segona worksession, al Prat de Llobregat, on es presentarà una ponència sobre logística 4.0. El següent dissabte, a Gavà, la ponència serà sobre economia circular, i el dia 1 de juliol, a Viladecans, es presentaran els projectes i tindrà lloc la ponència final.

Encara queda temps perquè empreses, startups o professionals relacionats amb la logística participin en un projecte que planteja un repte molt real i relacionat amb el territori del Delta, que connecta i treballa solucions amb diversos perfils creatius i mentors experts. Les persones participants tindran la possibilitat d’implementar un pilot de la seva solució a una empresa del territori i accelerar o incubar el seu projecte en la Xarxa InnoDelta de Labs Locals. Podran accedir a recursos dels laboratoris i assessorament expert en diferents àrees com logística, tecnologia, economia circular i pla de negoci, a més de fer networking amb altres participants, experts i empreses líders que podrien implementar o comprar la seva idea o el seu talent. L’InnoDelta Hack és també un aparador perquè les empreses i professionals tinguin més visibilitat en el mercat i puguin promocionar-se.

Més informació per a inscripcions: https://www.innodelta.cat/innodelta-hack/.

Els objectius dels organitzadors són incorporar innovació i digitalitzar les empreses del territori per fer-les més competitives, fomentar l’emprenedoria i el talent, posicionar el Delta com a territori innovador i competitiu que permeti atreure activitat econòmica i crear un ecosistema de col·laboració entre empreses, administracions i entitats. A més dels cinc ajuntaments i els centres de recerca ICFO i CIMNE, col·laboren amb la hackató la Diputació de Barcelona, PIMEC, AEBALL, Innobaix, Feinart, Associació Viladecans Empresarial, Associació empresarial Sant Boi de Llobregat, Associació Empresaris Parc Empresarial Gavà, UOC, Clúster Foodservice i la Fundació Ciutat de Viladecans.

Les empreses que llençaran els reptes són American Axle & Manufacturing (AMM), que demanarà noves idees i propostes sobre monitoratge de moviments i rutes internes de planta; Associació d’Empresaris Parc Empresarial de Gavà) (AEPEG), que vol avançar embalatges sostenibles –bioplàstics– que siguin, fins i tot, reutilitzables; Lluch Essence, que vol aconseguir una traçabilitat documental per garantir la seguretat, disminuir temps d’operació i monitoratge dels processos; Mesoestetic, que necessita millorar el camí crític en les operacions de proveïment de materials, emprant big data, des de la comanda a la disponibilitat a planta, i Tecnisample, per a la implementació d'un sistema de traçabilitat total per al control dels nostres enviaments amb embalatges reutilitzables. TXT i Bunzl Spain demanaran l’optimització de rutes: TXT, en la distribució en última milla, i Bunzl Spain, en el monitoratge en temps real de la càrrega dels vehicles elèctrics de la flota per preveure i optimitzar la distribució de la mercaderia en funció de la càrrega disponible de cada vehicle.

Sobre InnoDelta

Els ajuntaments de Viladecans, Sant Boi, el Prat de Llobregat, Gavà i Castelldefels, conjuntament amb dos centres tecnològics de referència internacional ubicats al Parc Mediterrani de la Tecnologia, l’ICFO i el CIMNE, treballen conjuntament en l’impuls d’un conjunt d’actuacions per convertir el territori en un hub d’innovació, potenciant la capacitat innovadora de les persones emprenedores i del teixit empresarial i fer front, a través d’aquesta estratègia, als reptes i oportunitats del futur.

El projecte InnoDelta desplega actuacions a través de tres eixos estratègics:

  1. Coneixement: creació d’una plataforma de dades oberta amb una arquitectura compartida que connecta i apropa a les empreses, les institucions i la ciutadania el coneixement i les dades que es generen al territori.
  1. Xarxa de laboratoris públics locals especialitzats: xarxa d’equipaments que permetrà a persones emprenedores, empreses i institucions explorar solucions innovadores en temàtiques concretes a diferents seus situades als cinc municipis participants.
    1. Social Coboi Lab (Ajuntament de Sant Boi)
    2. Ecocircular Lab (Ajuntament de Gavà)
    3. IoT & AI Lab (Ajuntament de Viladecans)
    4. Logistic & Mobility Lab (Ajuntament del Prat de Llobregat)
  1. La creació d’un espai-ecosistema d’incubació i emprenedoria tecnològica: que faciliti la transferència al teixit empresarial i industrial del territori del Delta del Llobregat.
    1. Delta ON Start Up (Ajuntament de Castelldefels)
    2. CIMNE
    3. ICFO

InnoDelta és un projecte d’Especialitzacio i Competitivitat Territorial de 4.335.000 € amb finançament públic, cofinançat entre la Generalitat de Catalunya i les entitats sòcies.