Desmantellen una plantació de marihuana en un edifici

Plantació de marihuana en un edifici

Imprimir

. Els agents ja havien desmantellat anteriorment tres punts de venda on també s’hi feia consum d’estupefaents en

habitatges ocupats del mateix bloc

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat, juntament amb efectius de Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat van desmantellar, el dimecres 16 de febrer, una plantació de marihuana en un edifici del districte Collblanc-Torrassa i van detenir un home de 33 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

La investigació es va iniciar durant el mes de gener, quan els agents investigaven, al mateix edifici, l’existència d’un punt de venda d’heroïna. Els mossos van tenir coneixement d’una possible plantació de marihuana en un altre dels domicilis i van iniciar una investigació paral·lela per aquests fets.

Els investigadors van centrar les sospites en dos homes, que passaven curts espais de temps a l’interior de l’habitatge i van obtenir diversos indicis que apuntaven a l’existència d’algun tipus d’instal·lació artificial a l’interior, que s’alimentava d’una connexió elèctrica no autoritzada.

Els agents van poder determinar que la connexió a la xarxa elèctrica sextuplicava la càrrega habitual per a un domicili d’aquelles característiques i que existia un risc d’incendi per sobrecàrrega a l’edifici, amb el perill que suposava per als veïns.

Finalment, el 16 de febrer els agents van realitzar una entrada i escorcoll al domicili, a l’interior del qual van localitzar una plantació de marihuana alimentada per una instal·lació artificial altament tecnificada. La plantació estava en un òptim estat de creixement i preparat per a una propera recol·lecció de la droga, que hauria suposat uns beneficis al mercat negre propers als 8.000 euros.

Durant la operació, els agents van localitzar als carrers adjacents una de les persones investigades i el van detenir. Es tractava d’un dels presumptes responsables del cultiu i manteniment de la plantació.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Els agents no descarten que es facin més detencions relacionades amb la investigació.

Fuente: Mossos d´Esquadra