Detenen dues dones per empenyorar joies fraudulentes

Detenen dues dones per empenyorar joies fraudulentes

Imprimir

Empenyoraven joies per un valor superior al real, ja que estaven fabricades de manera que superaven les proves de

control realitzades pels establiments de compravenda d’or

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat de Policia Administrativa de la Regió Policial Metropolitana Sud, van detenir dijous 17 i divendres 18 de febrer, dues dones de 23 i 25 anys, com a presumptes autores de dos delictes d’estafa a botigues de compravenda d’or.

La investigació es va iniciar quan els agents van tenir coneixement de diverses estafes a botigues de compravenda d’or de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En aquests fets dues dones, de forma individualitzada, van empenyorar unes suposades joies per un valor de 4.375 i 1.910 euros, respectivament. Les joies d’or fraudulentes estaven fabricades de manera que superaven les proves de control realitzades pels establiments de compravenda d’or. D’aquesta manera, al tractar-se d’una falsificació de gran qualitat, havien aconseguit estafar al personal experimentat que regentava aquests establiments, ubicats a les localitats de Castelldefels, l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Rubí.

El mètode que utilitzaven per cometre l’estafa, consistia en l’empenyorament de les joies atès que les proves que es realitzen són més superficials.  D’aquesta manera no  es produeixen marques que les malmetin. Les joies tenien un xapat superficial d’or però el pes significatiu el donava altres materials com el ferro o el coure. Les víctimes no s’adonaven de l’estafa fins al moment que l’empenyorament finalitzava i les persones no retornaven a l’establiment per recuperar-les. En aquest punt, el personal de les joieries feien proves més invasives a les peces, alhora que enviaven aquestes peces a les foneries. En aquesta fase del procediment s’adonaven de l’engany.

Davant les evidències, els agents van detenir les presumptes autores d’ambdues estafes als municipis de Cornellà de Llobregat i Gavà. Les detingudes van quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resten a l’espera de la citació del jutge.

Fuente: Mossos d´Esquadra