Denuncien penalment l'autor d'un incendi forestal al Baix Llobregat

Denuncien penalment l'autor d'un incendi forestal

Imprimir

. Aquest incendi, que va cremar tres hectàrees de superfície forestal, va comportar  l’activació

de tots els recursos d’emergència i va provocar el tall de la carretera C-1414 que enllaça les poblacions d’Esparreguera i Olesa de Montserrat

. Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir concloure que l’inici del foc va ser a causa d’una foguera domèstica fet per una persona que vivia en una de les barraques cremades

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra conjuntament amb el Cos d’Agents Rurals van denunciar penalment, el dimarts 28 de juny, un home de 62 anys com a presumpte autor d’un delicte d’incendi forestal per imprudència greu.

La investigació conjunta es va iniciar el 8 d’abril, quan agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell i efectius del Cos d’Agents Rurals van tenir coneixement d’un incendi forestal en els municipis d’Abrera i Esparreguera. Aquest incendi, que s’havia iniciat en una zona de barraques de la Riera de Magarola, va comportar  l’activació de tots els recursos d’emergència i va provocar el tall de la carretera C-1414 que enllaça les poblacions d’Esparreguera i Olesa de Montserrat.

L’incendi va afectar una superfície de tres hectàrees de superfície forestal i 700m2 de terreny agrícola i es va produir en època de prohibició de fer foc, i amb el nivell 2 de Pla Alfa activat per un nivell alt de perill d’incendi a la comarca del Baix Llobregat.

Gràcies a les dades recollides per testimonis i dels vestigis del foc recollits, agents del Cos d’Agents Rurals van aconseguir ubicar l’àrea d’inici del foc i van aconseguir concloure que l’inici del foc va ser a causa d’una foguera per escalfar aigua  fet en una de les barraques cremades.

Finalment, els investigadors van aconseguir identificar l’autor dels fets i localitzar-lo al municipi del Prat de Llobregat i, ahir dimarts, li van prendre declaració com a presumpte autor d’un delicte d’incendi per imprudència greu.

L’home, de 62 anys, resta a l’espera que el jutjat de guàrdia de Martorell el citi declarar.

Fuente: Mossos d´Esquadra