Denunciats dos homes per pescar a l'espai natural protegit del Delta

Denunciats dos homes per pescar a l'espai natural protegit del Delta

Imprimir

. Gràcies a l’avís d’un dels tècnics que treballa als Espais Naturals del Delta

del Llobregat els mossos de Medi Ambient van localitzar i denunciar els pescadors

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar el passat dijous 29 de juny dos homes per pescar en un espai natural protegit al Delta del Llobregat.

Els dos denunciats van passar tota la nit pescant a la desembocadura del riu Llobregat a l’espigó situat al costat de la platja de Ca l’Arana.

Aquesta platja  forma part d'un ampli espai protegit de 397 hectàrees, inclòs a la ZEPA (Zona Especial de Protecció d'Aus) del delta del Llobregat, dedicat en exclusiva a la conservació dels seus elevats valors naturals, està dintre del terme municipal del Prat de Llobregat i s’ubica entre l'antiga caserna dels carrabiners i la casa del semàfor. Actualment està prohibit l’accés públic a aquesta platja, amb l’objectiu de protegir el valor natural de la zona.

A més, els dos pescadors furtius, per accedir fins a l’espigó van transitar per la platja de la Ca l’Arana on justament ara nidifiquen espècies amenaçades, amb el risc natural que comporta destorbar-les en aquests moments delicats.

Va ser gràcies a l’avís d’un dels tècnics que treballa als Espais Naturals del Delta de Llobregat que els Mossos de la Unitat de Medi Ambient van localitzar els dos pescadors furtius i els van denunciar, ren primer lloc per accedir a una zona declarada reserva natural parcial d’accés prohibit per la seva vulnerabilitat en relació amb la nidificació d’espècies protegides i, en segon lloc, també per la manca de llicència per a pescar.

Així mateix, van intervenir els objectes necessaris per a la comissió dels fets com són les canyes de pescar.

Fuente: Mossos d´Esquadra