Intervenen una quinzena d’ocells d'espècies de fauna salvatge

Intervenen una quinzena d’ocells d'espècies de fauna salvatge

Imprimir

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra de la Unitat

Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud van denunciar dijous un home per tinença il·lícita d’ocells fringíl·lids i per venda ambulant. La denúncia s’emmarca en un dispositiu contra el comerç i tinença d’aquestes aus a Cornellà de Llobregat.

L'objectiu d'aquesta intervenció estava centrat en evitar el comerç i tinença d'ocells fringíl·lids i aturar la venda ambulant d'altres aus i animals la comercialització dels quals és considera il·legal en base a la Llei de protecció dels animals. Llei que tracta aquests animals com a espècies de fauna salvatge autòctona  i en prohibeix el seu comerç.

Durant aquest dispositiu, en el qual van participar patrulles de la URMA, es va realitzar un control policial en un conegut mercat ambulant de Cornellà de Llobregat on es reuneixen un gran nombre d'ocellaires aficionats al món dels fringíl·lids.

Els agents van denunciar una persona per tinença d'ocells fringíl·lids sense l'autorització corresponent del Departament competent i també per la seva venda ambulant. A més a més, es van recuperar i comissar quinze ocells fringíl·lids, en concret dotze caderneres (Carduelis carduelis) i tres passerells (Carduelis cannabina).

Els ocells comissats van ser immediatament traslladats a un centre de recuperació de fauna salvatge.

Cal recordar que la tinença d'ocells fringíl·lids, com la cadernera, el passerell, el verdum o el pinsà comú, està condicionada a l’obtenció d’una autorització nominal emesa des del Departament competent i que, en cap cas, està permesa la seva compravenda.

Les sancions pel comerç d’aquest tipus d’aus poden ser superiors als 3.000 euros.

Fuente: Mossos d´Esquadra