PLÀ VIOLÈNCIES SEXUALS ENTORNS OCI

PLÀ VIOLÈNCIES SEXUALS ENTORNS OCI

Imprimir

El dia 23 de Març a l’inici del seu torn de nit, el grup de serenos de l’ajuntament de Cornellà comencen el servei de forma diferent. Aquesta nit, en el marc del pla d’acció contra les violències sexuals en entorns d’oci,

agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d'Esquadra de la Oficina Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Cornellà de Llobregat els han format en conceptes bàsics sobre les violències sexuals i de com actuar en cas de trobar algun cas.

El “SON”, Servei Observació Nocturn, més coneguts com “serenos”, està format per un equip de 6 persones que treballen en torn de nit, de 23:00 a 06:00 de la matinada. Durant l’any passat van realitzar més de 1500 serveis d’atenció a la ciutadania i per la pròpia dinàmica del seu servei, per part de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Cornellà de Llobregat i de la Guàrdia Urbana, s’ha cregut adient que els treballadors del servei coneguessin les pautes per a la detecció i atenció a les víctimes d’agressions sexuals i l’avís als cossos de seguretat.

La sessió ha estat molt participativa i els treballadors del SON han explicat experiències pròpies del servei i s’han resolt dubtes.