Desmantellen un grup criminal especialitzat en robar en domicilis de comerciants del Baix Llobregat

Grup criminal especialitzat en robar en domicilis de comerciants

Imprimir

Agents de la Policia de la Generalitat de Catalunya – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació

Policial (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud i de la Unitat d’Investigació de Sant Boi de Llobregat han desarticulat un grup criminal format per sis persones a qui s’atribueixen almenys set robatoris amb força i dos de violents a interior de domicilis del Baix Llobregat i Barcelonès. Els investigadors han detingut quatre homes i n’han denunciat dos més, d’entre 30 i 54 anys.

Els investigats no dubtaven en utilitzar la violència en cas de trobar persones a l’interior del domicili que volien violentar. Les intimidaven amb armes blanques, les colpejaven i les emmordassaven amb l’objectiu d’endur-se el botí. Els detinguts van realitzar moviments bancaris per valorde més de 31.500 euros, en dates immediatament posteriors a les dates dels robatoris.

Els quatre detinguts van passar a disposició judicial el 28 d’abril i la Magistrada del Jutjat d’Instrucció 5 de l’Hospitalet de Llobregat, a petició de la Fiscalia, en va decretar l’ingrés a presó provisional.

Els investigadors havien detectat un augment dels robatoris amb força a l’interior de domicilis durant el darrer trimestre de l’any 2022. Les primeres indagacions van establir una línia d’investigació centrada en un grup de persones que actuava seguint un patró d’actuació coincident, tant respecte del modus operandi com del tipus de víctima.

El perfil de víctima seleccionat era molt concret, principalment ciutadans d’origen asiàtic. La barrera idiomàtica, la desconfiança amb les entitats financeres i el desconeixement de les administracions, com del funcionament dels cossos de seguretat, comportava que en molts casos no presentessin denúncia davant la policia.

El modus operandi que utilitzaven era coincident en tots els fets: seleccionaven les víctimes i les seguien per esbrinar el seu domicili. Un cop sabien l’adreça, n’establien les rutines per planificar el robatori, usualment quan els habitatges eren buits. Les vigilàncies podien durar mesos.Un cop decidien cometre el robatori, un dels integrants feia vigilàncies de les víctimes per assegurar-se que no retornaven al domicili. En aquell moment, els altres lladres accedien a l’habitatge i forçaven el pany de la porta principal o alguna finestra, amb una clau sostreta prèviament o utilitzaven altres tècniques d’accés.

Davant d’aquest fets des de Mossos d’Esquadra recomanem:

Recordeu que per presentar una denúncia cal adreçar-se a les oficines d’Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra i portar un document d’identificació personal. És important dur una llista dels efectes sostrets amb el màxim de dades de cadascun.

Les comissaries dels Mossos d’Esquadra estan obertes les 24 hores del dia, tots els dies de l’any. Podeu demanar cita prèvia a través de la nostra pagina web mossos.gencat.cat.