Detenen un home presumpte autor de cinc agressions sexuals

Un home presumpte autor de cinc agressions sexuals

Imprimir

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir el passat dia 13 de setembre a la localitat d’Hospitalet de Llobregat el presumpte autor de cinc agressions sexuals, dues de les quals amb penetració vaginal.

Quatre d’aquestes agressions van tenir lloc a l’Hospitalet de Llobregat mentre que la cinquena es va produir al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona, a poca distància de les anteriors. Tots els fets van passar entre el 5 de juliol i el 13 de setembre d’enguany.

La investigació la va assumir la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) des de la primera agressió coneguda, atenent a l’extrema gravetat de les accions delictives.

En tots els fets investigats el presumpte agressor feia servir el mateix mètode:

Actuava de nit, principalment en cap de setmana. Triava noies joves, les seguia i accedia a la porteria d’una finca just quan ho feien les víctimes, abans que la porta es tanqués. Un cop allà les abordava, les escanyava violentament i les amenaçava verbalment per cometre l’agressió sexual.

En alguns casos i com a conseqüència de la resistència que hi oposaven les víctimes el detingut no va aconseguir consumar l’agressió sexual.

Els investigadors van fixar la línia de treball atenent a que la perimetria de les accions estava molt acotada, motiu pel qual la principal hipòtesi de la investigació era que l’autor residia o treballava per la zona. Una operació bancària fraudulenta va posar el focus de la investigació en un home de 26 anys i nacionalitat peruana. Posteriorment, els investigadors van aconseguir identificar-lo plenament i van obtenir els indicis suficients per poder atribuir-li els cinc fets.

El dia 13 els agents van localitzar l’investigat a l’Hospitalet de Llobregat en un dels domicilis on es considerava que podia tenir la seva residència, en una zona molt propera al lloc on s’havien produït els fets.

La investigació continua oberta ja que no es descarta que s’obtinguin indicis que permetin acreditar la participació del detingut en d’altres agressions en anys anteriors.

El detingut, que no té antecedents anteriors, va passar ahir a disposició del Jutjat d’Instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat que en va decretar l’ingrés a presó.

Fuente: Govern de Catalunya